Boekenblog

voor eeuwig online

Voor eeuwig online – Giovanni Ziccardi

In het boek ‘Voor eeuwig online’ stelt men dat sociale netwerken zullen veranderen in virtuele begraafplaatsen… Is dat de bedoeling? Zijn ze er dan niet om vooral het leven te eren? Een lastig vraagstuk, waar ik ook geen antwoord op kan geven. Iedereen heeft daar een andere mening over.

Achterflap

Wat gebeurt er met je digitale leven als je sterft? Ons leven is compleet gedigitaliseerd, maar wat gebeurt er met onze data als we sterven? Blijf je online voor eeuwig bestaan?

Dagelijks zitten we gemiddeld meer dan zeven uur op internet: we updaten ons Facebook-profiel, posten foto’s op Instagram, e-mailen, twitteren en whatsappen. We verspreiden daardoor tijdens ons leven een enorme hoeveelheid persoonlijke data.

Maar wat gebeurt er met al die gegevens na onze dood? Wat als al die Facebook-profielen blijven bestaan?

Binnen een paar jaar zullen onze sociale netwerken veranderen in virtuele begraafplaatsen. Giovanni Ziccardi probeert de moeilijke relatie tussen de dood en het digitale leven te ontleden. Hij ziet twee tendensen: het recht om vergeten te worden aan de ene kant, het eeuwige digitale leven aan de andere kant.

Het resultaat is een ontzettend actueel, verrassend en betekenisvol boek.

Boekrecensie Voor eeuwig online

Giovanni Ziccardi probeert in zijn boek de moeilijke relatie tussen de dood en het digitale leven te ontleden. Hij ziet twee tendensen: het recht om vergeten te worden aan de ene kant, het eeuwige digitale leven aan de andere kant. Het resultaat is een ontzettend actueel, verrassend en betekenisvol boek.

Giovanni Ziccardi is advocaat, journalist en docent internetrecht aan de Universiteit van Milaan.


Zelf genieten van dit heerlijke boek?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *