Boekenblog

A fatal thaw - Dana Stabenow

A fatal thaw – Dana Stabenow

A fatal thaw is een goed, snel, energiek mysterie in het struikgewas van Alaska. Kate Shugak is een heel leuk personage. En ook de andere personages kleuren mee het verhaal.

Achterflap

De lente is aangekomen in The Park. De sneeuw smelt, de vogels zingen, de wolven spelen … en ergens, in een eenzame hut langs de weg naar Niniltna, breekt de geestelijke gezondheid van een man.

Binnenkort zullen negen mensen dood zijn, schijnbaar de slachtoffers van een willekeurige daad van geweld – totdat een routine ballistische test onthult dat een van de moorden allesbehalve willekeurig was.

Opnieuw moet de afdeling van Anchorage DA zich wenden tot hun voormalige onderzoeker, Kate Shugak, om een berekenende moordenaar te ontdekken die zich in het volle zicht verbergt.

Boekrecensie A fatal thaw

Privédetective Kate Shugak, voormalig onderzoeker bij het kantoor van de districtsprocureur, woont op een afgelegen woning in Alaska in de buurt van het Denali National Park.

De plaatselijke bewoner, Roger McAniff, heeft negen mensen om het leven gebracht voordat Kate hem kon tegenhouden. Ballistische tests bewijzen dat Roger acht van de doden heeft gedood, maar Lisa Getty is door iemand anders vermoord.

Kate begint te onderzoeken wie in Lisa’s leven misschien gemotiveerd is om haar te vermoorden en ontdekt Lisa’s geheime leven van drugshandel, promiscuïteit en zelfs stroperij.

Het einde was geen verrassing, maar ik vond het leuk om te zien hoe Kate het kon bewijzen. De omgeving was ongelooflijk levendig. Het verhaal kan gelezen worden als een opzichzelfstaand mysterie, ook al staat het tweede in de serie.


Zelf genieten van dit heerlijke boek?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *