Boekenblog

adrift

Adrift – Tami Oldham Ashcraft & Susea McGearhart

Tami’s moed en doorzettingsvermogen zijn enorm inspirerend. Het boek leest makkelijk weg, ik had het binnen enkele dagen uit. Een aanrader!

Achterflap

Tami en haar verloofde Richard zeilen met een jacht op de Stille Zuidzee. Ze zijn jong en verliefd. Het weer is verrukkelijk, en de klus die ze hebben aangenomen om het schip de Hazona van Tahiti terug te brengen naar Californië lijkt meer op vakantie dan op werken.

Tot het noodlot onbarmhartig toeslaat. Tijdens een verwoestende orkaan slaat Richard overboord. In de weken daarna moet Tami op het gehavende jacht zonder motor, masten of navigatie-instrumenten in haar eentje de elementen trotseren.

Adrift (of ook: Avondrood) is het ongelooflijk heftige, waargebeurde verhaal van de overlevingsreis van een sterke vrouw, die eenenveertig dagen op zee zit voordat ze weer voet aan wal kan zetten.

Boekrecensie Adrift

Een meeslepend, soms verwoestend, maar uiteindelijk inspirerend verhaal van hoeveel er mis kan gaan op de oceaan. En hoe, op wonderbaarlijke wijze, één vrouw haar eigen angsten overwon.

Tami Oldham en haar verloofde Richard Sharp vertrokken van Tahiti onder een stralend blauwe hemel. Hun eindbestemming: Tami’s geboortestad San Diego.

Maar de twee vrije geesten en enthousiaste zeilers konden niet verwachten dat ze op hun reis rechtstreeks naar een van de meest catastrofale orkanen in de opgenomen geschiedenis zouden varen.

Ze vochten tegen beukende regen, golven ter grootte van wolkenkrabbers en 140 knopen wind. Richard bond zichzelf vast aan de boot en stuurde Tami naar beneden om in veiligheid te komen. En toen werd alles griezelig stil.

Uren later werd Tami wakker om de boot in puin te vinden en Richard nergens te bekennen.

 

In 2018 werd het boek ook verfilmd:


Zelf genieten van dit heerlijke boek?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *