Boekenblog

Alexanders erfenis - Robert Fabbri

Alexanders erfenis – Robert Fabbri

“Alexanders erfenis” is echt een boek voor liefhebbers voor de geschiedenis. En dan vooral voor de Oudheid.

Achterflap

‘Ik voorzie grote gevechten bij mijn begrafenis.’ – Alexander de Grote

Babylon, 323 v. Chr.: Alexander de Grote ligt op sterven en laat het grootste en angstaanjagendste rijk achter dat de wereld ooit heeft gezien. Terwijl hij zijn laatste adem uitblaast in een kamer met zeven lijfwachten, weigert Alexander een opvolger te benoemen. Maar wie neemt het van hem over als er geen natuurlijke opvolger is?

Zodra het nieuws over de onverwachte dood van de koning ook de meest afgelegen uithoeken van het rijk heeft bereikt, heerst er vooral ongeloof. Maar al snel begint de gewetenloze strijd om de troon. In een web van intriges, complotten en samenzweringen wisselen de bondgenootschappen elkaar af. Wie komt er als winnaar uit de strijd? Iedereen blijkt zijn eigen agenda te hebben…

Boekrecensie Alexanders erfenis

Politieke intriges, veldslagen, rondvliegende lichaamsdelen en fijne dialogen tegen een historisch accurate achtergrond, dat is Alexanders erfenis.

Robert Fabbri baseert zijn hele verhaal op de geschiedenisboeken. Alleen zijn de boeken van Fabbri literair een stuk beter verteerbaar dan die saaie, droge geschiedenisleerboeken.

Goed, hier en daar verzint hij een personage (veelal een bijrol) om gaten in de geschiedschrijving te vullen. Maar het meeste is historisch correct.

Tenminste, dat zegt Fabbri zelf, ik ga het niet controleren.

In “Alexanders Erfenis” slaagt Fabbri erin om de geschiedenis tot leven te wekken.

Zonde dat je zo’n boek op een gegeven moment uit hebt.


Zelf genieten van dit heerlijke boek?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *