Boekenblog

Alma - Sander Meij

Alma – Sander Meij

In het boek volgen we hoe Alma wegvlucht van de drugsbendes in haar moederland Honduras en een hels avontuur doormaakt om bij haar moeder te geraken die in de Verenigde Staten woont.

Achterflap

Alma geeft de vluchtelingen aan de Texaanse grens een gezicht.

Alma is bijna zestien en woont met haar vader en jongere broer in het zuiden van San Pedro Sula. Steeds nadrukkelijker maken gewelddadige drugsbendes daar de dienst uit. Tot in de diepste vezels van de samenleving is hun terreur voelbaar. Zozeer zelfs, dat Alma niet meer weet of ze haar eigen broer nog wel kan vertrouwen.

Na een paar heftige gebeurtenissen is ze op zichzelf aangewezen. Ze moet vluchten voor haar leven. Haar plan is om naar haar moeder in de Verenigde Staten te reizen, maar dat blijkt een stuk makkelijker gezegd dan gedaan.

‘Alma’ is een indringend verhaal over vriendschap, familie, vertrouwen en doorzettingsvermogen onder de allesverwoestende invloed van drugsbendes op het leven van een dapper, vijftienjarig meisje uit Honduras.

‘Een aangrijpend en schitterend geschreven boek. Ik blijf maar aan Alma denken.’ Carlie van Tongeren, auteur van o.a. ‘Het meisjesmanifest’

Boekrecensie Alma

Gedurende verschillende maanden leef je mee met Alma en met alles wat ze moet doorstaan. De hoop op een beter leven en haar twijfels over haar toekomst. Op realistische wijze ervaar je hoe het leven van een minderjarige vluchteling eruit ziet.

Het boek is goed opgebouwd en de hoofdstukken wisselen steeds tussen de verschillende maanden. Via flashbacks lees je zo hoe ze haar weg richting de Verenigde Staten heeft afgelegd en waarmee ze allemaal geconfronteerd werd.

Confronterend en aangrijpend.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *