Boekenblog

Als de twijfel toeslaat - Malin Persson Giolito

Als de twijfel toeslaat – Malin Persson Giolito

Hoe wordt schuld bewezen, welke straf wordt verdiend? Een nogal complex verhaal over een misdaad; het slechte politiewerk en de haast om te oordelen is slechts een deel van dit verhaal van een arts, getrouwd met een dochter, die wordt beschuldigd en veroordeeld voor de moord op een 15-jarig meisje.

Achterflap

Dokter Stig Ahlin is tot levenslang veroordeeld voor de gruwelijke moord op een vijftienjarig meisje. De daad is dertien jaar geleden gepleegd, maar niemand is het afschuwelijke misdrijf vergeten.

Advocaat Sophia wordt gevraagd om Ahlins verzoek tot vervroegde invrijheidsstelling te begeleiden. ‘Je zult zijn derde advocaat worden en als je hem vrij krijgt, schrijf je juridisch geschiedenis. Er is geen enkele Zweed die na zo’n lange gevangenisstraf heeft meegemaakt dat zijn vonnis is herzien en is vrijgesproken. Geen enkele.’

Sophia besluit in te gaan op het verzoek. Met haar poging recht te doen, wekt ze de afschuw van het publiek. En ook zelf vraagt ze zich af wat voor man Ahlin is en of waarheid zich laat vinden.

Boekrecensie Als de twijfel toeslaat

Als de twijfel toeslaat van Malin Persson Giolito is een van die romans die diep, donker en spannend zijn. Ik bleef de hele tijd maar raden.

Ik vroeg me af of de man echt onschuldig of schuldig was. De advocaat is een sterk karakter. Ze wilde de zaak met hoge prioriteit behandelen, om per sé de waarheid te achterhalen.

Ik hield van de onvoorspelbaarheid van deze thriller. Meestal kan ik de antwoorden op de vijf w’s raden. In dit boek kon ik dat niet. Dat maakte het verfrissend.

Het plot was leuk. Er waren genoeg dingen om het spannend te houden. Een aanrader!


Zelf genieten van dit heerlijke boek?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *