Boekenblog

als mijn dochter

Als mijn dochter – Gustavo Malajovich

Als mijn dochter is een zenuwslopende thriller die de lezer meevoert naar de volstrekte paniek van een vader op zoek naar zijn dochter. Tegen beter weten in blijf je hopen op een goede afloop en stel je jezelf voortdurend de vraag: ‘Wat als zijn dochter nog leeft?’

Achterflap

De vierjarige Moira komt nooit aan op het feestje waar ze met haar nanny heen zou gaan. Onderweg verdwijnen ze spoorloos in het metrostation…

Haar ouders vestigen hun hoop op het politieonderzoek. Maar als de maanden verstrijken zonder duidelijke aanknopingspunten en de Argentijnse politie niet te vertrouwen blijkt, besluit Fabián het heft in eigen handen te nemen. Frustratie, woede, ontreddering en wanhoop wisselen elkaar in hoog tempo af.

Als mijn dochter is een zenuwslopende thriller die de lezer meevoert naar de volstrekte paniek van een vader op zoek naar zijn dochter.

Boekrecensie Als mijn dochter

Deze thriller heeft mij verrast en laten zien dat je niet bij alle thrillers met samengeknepen billen de pagina’s omslaat of dat je amper durft te gaan slapen. De afwisseling tussen spannende scènes en stukken waarin het meer op een roman lijkt, vind ik heel prettig.

Toen ik het boek van 540 pagina’s in mijn handen kreeg, had ik geen idee wat me te wachten stond. Ik had bovenstaande tekst gelezen en dat was het. Het verhaal is indrukwekkend, meeslepend en ijzersterk geschreven.

De schrijfstijl van Gustavo Malajovich is heel beeldend, waardoor je echt het idee hebt dat je door de ogen van de verschillende personages meekijkt. Tussendoor zitten hele subtiele en droge grapjes verwerkt, die het boek vlot leesbaar maken en je af en toe even laten ontspannen.

De reis die Fabián doormaakt na de verdwijning van Moira is de grootste angst van iedere ouder. De onzekerheid, de vragen, het verdriet.

Malajovich beschrijft het treffend en tot in detail, echt heel knap. Ik ga je niet teveel vertellen over wat er allemaal gebeurt, want juist die onwetendheid heeft mij ontzettend laten genieten van dit boek. Ik kan je wél vertellen dat er een aantal hele verrassende plotwendingen in zitten.

Ik heb al menig boek gelezen en mijn fantasie slaat vaak al na pagina 2 op hol met allerlei complottheorieën. In dit boek zat mijn fantasie er steeds weer naast en dat vond ik heel tof!


Zelf genieten van dit heerlijke boek?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *