Boekenblog

Anders, beter - Lisa van Campenhout

Anders, beter – Lisa van Campenhout

“Anders, beter” gaat over nieuwe kansen, fake of echt, intrigerende (familie)relaties, liefde en vriendschap. Het gaat over voor jongeren herkenbare onderwerpen en is daardoor makkelijk te volgen.

Achterflap

Het nieuwe boek van Jonge Jury Debuutprijswinnares Lisa van Campenhout

Lisa van Campenhout debuteerde vorig jaar met ‘Bijna echt’, over de eenzame Brenda uit Hilversum die zich voordoet als de steenrijke Aurélie uit Parijs. Deze pageturner won de Jonge Jury Debuutprijs 2021.

‘Anders, beter’ gaat over Maja, die in haar eindexamenjaar al vóór de herfstvakantie van school wordt gestuurd. Haar ouders denken dat het goed voor haar zal zijn als ze een tijdje bij familie in Amsterdam gaat wonen. Maja ziet hier het nut niet van in, maar besluit het als een kans te zien. Nu kan ze meer tijd doorbrengen met haar nicht Regina, die alles is wat zij zou willen zijn – succesvol, creatief en vooral: een goed mens.

In haar nieuwe woonplaats weet niemand wat er thuis gebeurd is en Maja is ook niet van plan om dat te vertellen. Dit is hét moment om zich eindelijk eens normaal te gedragen en vrienden te maken. Maar dat wordt moeilijk wanneer Regina haar beschuldigt van iets wat ze niet heeft gedaan. Ze moet en zal erachter komen wat haar nicht in haar schild voert. Is Regina wel zo perfect als Maja altijd dacht?

Boekrecensie Anders, beter

Maja haar leven krijgt een heel andere invulling en wending sinds ze naar Amsterdam is gestuurd bij haar nonkel en tante. Haar nicht Regina is niet echt behulpzaam om Maja haar plek te laten vinden in huis en daarbuiten.

Gelukkig gaat het wel goed op Maja haar nieuwe school. Ook een baantje op de sportschool zal er voor zorgen dat nieuwe vriendschappen worden gemaakt. Maja heeft zich op sociaal vlak nog nooit zo goed gevoeld!

Kan dit alles wel goed blijven gaan als ze merkt dat er geheimen en mysteries zijn bij haar nonkel, tante en nicht? Zal dit haar weer in de problemen brengen?

Het verhaal leest makkelijk en vlot. Lisa gebruikt een schrijfwijze die goed bij het boek en de thema’s past. Je vliegt door de bladzijden heen. En dan… ben je ineens bij het einde.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *