Boekenblog

Ava en het gesponnen poezenweb - Marieke Poelmann

Ava en het gesponnen poezenweb – Marieke Poelmann

Ava en het gesponnen poezenweb is een geweldig avontuur met een stoere hoofdpersoon, hilarisch herkenbaar kattengedrag en veel purrrfecte woordgrapjes.

Achterflap

Ava is helemaal gek op katten. Het allerliefst zou ze er zelf een willen hebben, maar haar moeder is allergisch. Daarom kijkt Ava alle kattenfilmpjes die er op internet te vinden zijn.

Op een ochtend onderweg naar school kruist een bijzondere rode kater haar pad. Ava voelt direct een band met hem, hij lijkt haar zelfs te begrijpen! Ze noemt hem Scratch.

Als hij naar het asiel wordt gebracht, is Ava daar niet meer weg te slaan.

Maar Ava ontdekt dat de katten groot gevaar lopen in het asiel. En dat ze nog veel slimmer zijn dan ze al dacht. Scratch laat Ava zien dat katten zelf verantwoordelijk zijn voor hun eigen populariteit op internet.

Zal Ava er samen met Scratch en het Gesponnen Poezenweb in slagen om de asielkatten te redden?

Boekrecensie Ava en het gesponnen poezenweb

In Ava en het gesponnen poezenweb vind je, naast actuele thema’s die helder worden uitgelicht, ook af en toe wat wetenswaardigheden.

Zo leest de (jonge)lezer niet alleen een mooi verhaal, maar leert tussendoor ook van dit verhaal.

Eén van de thema’s is bijvoorbeeld het belang van het gezinsleven. Iets wat zeker op de dag van vandaag weleens vergeten kan worden in het drukke leven.

En dat niet altijd iedereen goede bedoelingen heeft maakt dit verhaal wel duidelijk. Middels een vlotte, beeldende en toegankelijke wijze van vertellen heeft de auteur hier een leuk, spannend en ontroerend verhaal omheen gevlochten.

Een mooi en leerzaam verhaal voor de doelgroep, maar iedereen die van dieren houdt zal dit boek graag lezen. Kleine waarschuwing: bij een aantal fragmenten misschien even een zakdoekje bij de hand houden…

Ava en het gesponnen poezenweb is door de actuele thema’s veelzijdig maar ook gewoon een heerlijk verhaal waarin katten een grote rol spelen.


Zelf ook eens lezen?

Ook verkrijgbaar en bestelbaar bij je lokale boekhandelaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *