Boekenblog

Bart - Ap Dijksterhuis

Bart – Ap Dijksterhuis

Bart is een korte roman voor jongeren en volwassenen over vriendschap en verliefdheid. Het klinkt als een roman als een ander, maar is toch zo anders. Droom gerust even weg…

Achterflap

Het is 1982. Bart is vijftien jaar oud, charismatisch, vindingrijk en dichter in de dop. Hij wordt gevolgd door de ogen van zijn beste vriend Len die twee jaar ouder is maar desalniettemin in Barts schaduw staat, net als iedereen.

Bart verlost zijn dorp van een potloodventer, graaft een oorlogsbunker uit en redt honderden vissen van de dood. Dan wordt hij voor het eerst van zijn leven verliefd. Hopeloos verliefd. Machteloos verliefd, zoals hij zelf zegt.

Hij is vastbesloten om Romy te versieren op het aanstaande schoolfeest. Maar zou Barts bijzondere persoonlijkheid ook zijn achilleshiel kunnen worden?

Bart is een korte roman voor jongeren en volwassenen over vriendschap, over opgroeien in de provincie in de jaren tachtig (de tijd van Dallas, bourbontoetjes en The Cure), maar Bart is vooral een roman over de mateloze verliefdheid en het aangrijpende lot van een wonderlijke jongen.

Het boek kan gelezen worden zoals je een film bekijkt, in één lange adem.

Boekrecensie Bart

Bart is een boek dat heel vlot leest. Het gaat over een vijftienjarige jongen die net dat tikkeltje anders is dan zijn leeftijdsgenoten.

Het is een (korte) roman voor jongeren en volwassenen over vriendschap, over opgroeien in de provincie in de jaren tachtig, maar Bart is vooral een roman over de mateloze verliefdheid en het aangrijpende lot van een wonderlijke jongen.

Een perfecte vervanger van een film op zaterdagavond!


Zelf eens lezen?

Ook verkrijgbaar en bestelbaar bij je lokale boekhandelaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *