Boekenblog

Beest - Ane Riel

Beest – Ane Riel

Met Beest bevestigt Ane Riel wel dat zij een uitstekende auteur is van wie we hopelijk nog veel meer mogen verwachten. Beest is een dramatische/epische roman over lotsverbondenheid, onmogelijke liefde en vriendschap.

Achterflap

Niemand weet hoe de kleine Leon aan zijn spieren komt. Hij houdt van knuffelen, maar kent zijn eigen krachten niet.

Terwijl Danica worstelt om haar zoon in bedwang te houden, worstelt haar buurjongen Mirko met zijn verboden gevoelens voor Danica. Een liefde die gedoemd is te mislukken – niet alleen omdat Mirko nog een tiener is en Danica een vrouw én moeder, maar ook omdat ze is getrouwd met Karl, een reus van een vent.

Liefde en lust drijven Mirko van zijn deugdzame huis naar Danica’s verborgen geheimen. Totdat een fatale nacht zijn leven voor altijd met dat van Leon zal verbinden.

Beest is een groots verhaal over liefde en het lot, kracht en zwakte, schuld en onschuld, en over een buitengewone vriendschap.

Boekrecensie Beest

Ik had van tevoren geen verwachtingen van het boek. Ik had nog niets van deze auteur gelezen en was dus wel benieuwd!

“Beest” is echt een grillige, verontrustende, opwindende en ook een beetje grappige roman die mijn hart greep. En het behandelt een hele reeks onderwerpen, zoals de relatie tussen erfgoed en milieu, land en stad, moderniteit en traditie, mannen en vrouwen, jong en oud, normaliteit en handicap, vriendschap en gemeenschap, liefde en familie – enz. genoeg om aan te pakken als men wat dieper met de roman wil werken.

‘Beest’ is geen boek dat je even snel leest. Je moet er de tijd voor nemen en het af en toe laten bezinken.

Riel maakt in het boek regelmatig en slim gebruik van humor, waardoor een glimlach of zelfs grinnik niet wegbleef tijdens het lezen. Het verluchtte het verhaal ook voldoende om te kunnen blijven doorlezen.

Riel kiest ervoor om haar verhalen niet te labelen als thriller. ‘Beest’ noemt ze zelf een epische roman. Het verhaal is inderdaad niet te rangschikken onder de noemer van thriller, al zit er hier en daar wel een beetje spanning in. Het genre van de epische roman komt niet zo vaak voor, maar is best toepasselijk op ‘Beest’.


Zelf het boek lezen?

Ook verkrijgbaar en bestelbaar bij je lokale boekhandelaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *