Boekenblog

belofte maakt schuld

Belofte maakt schuld – Sarah Pinborough

Ik snap nu volledig dat schrijfster Sarah Pinborough een scenariste is. Een boek om meteen te verfilmen. Je krijgt beetje bij beetje informatie over het échte geheim dat een kernrol speelt. De drie hoofdpersonages vertellen je hun leven: vroeger en nu. Dus je krijgt puzzelstukjes, die op het einde samenvallen. Knap! Een thriller met dimensies.

Achterflap

Drie vrouwen, en een van hen leeft een leugen. Maar wie? Is het Lisa? Achtervolgd door haar tragische verleden, wil ze niets anders dan een rustig leven met haar dochter Ava. Is het Ava? Zij wordt een held als ze een jongetje redt, maar ze zit helemaal niet op al die aandacht te wachten. Of is het Marilyn? Die heeft een perfect leven: man, goeie baan, mooi huis. Zo lijkt het tenminste.

Eén moment zal de levens van de vrouwen voorgoed veranderen. Hun geheimen kunnen hun ondergang betekenen. Redden ze zich hieruit?

Boekrecensie Belofte maakt schuld

Belofte maakt schuld; niet alleen de titel van het boek, maar op de voorkant staat een citaat van Harlan Coben ‘Dit boek wordt jouw nieuwe obsessie’ en dat klopt! Ik heb het boek in één dag uitgelezen.

Je word vanaf bladzijde één in het verhaal gezogen. Het verhaal wordt verteld vanuit drie personages; Lisa, haar dochter en stuurse puber Ava en Lisa’s vriendin Marilyn. Alle drie de vrouwen hebben een geheim, maar het geheim van Lisa bepaalt wel het verhaal in het boek.

De hoofdstukken wisselen steeds af, waarmee het verhaal vanuit een ander personage wordt verteld. Doordat de hoofdstukken steeds een cliffhanger hebben, blijf je doorlezen omdat je wilt weten hoe het afloopt. Hoewel ik halverwege het boek even het idee had te weten hoe het ging eindigen, werd ik toch nog verrast door de schrijfster.

Hoewel ik deel 2 en deel 3 net iets minder vlot geschreven vond als deel 1 van het boek, blijft het boeien. Het is een heerlijk boek vol spanning, leugens en geheimen. Ik kan het zeker aanbevelen!


Zelf genieten van dit heerlijke boek?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *