Boekenblog

Beschreven blad - Seppe van Groeningen

Beschreven blad – Seppe van Groeningen

Aanrader! Heel mooi boek over de liefde en over een zoektocht naar wie je zelf bent, maar ook met veel humor en onverwachte wendingen. Heb ervan genoten!

Achterflap

Roman over het schemergebied tussen egoïsme en zelfrespect

Op het hoogtepunt van zijn midlifecrisis kruipt Jef Taeldeman in de huid van zijn overleden vader. In een poging te achterhalen waarom de idyllische liefde tussen zijn ouders gedoemd was te mislukken, verdiept hij zich in zijn vaders oude dagboek.

Ondertussen worstelt Jef met zijn veeleisende ex en het gedeelde ouderschap van zijn dochter. In het woelige nachtleven ontmoet hij Goesje, die de hartstocht in hem doet oplaaien. Niet veel later kruist ook de filosofische Celine zijn pad, die hem aanzet tot zelfreflectie. Jef komt voor hetzelfde dilemma als zijn vader te staan.

Zal de geschiedenis zich herhalen? En is het antwoord op zijn vragen wel zo verlossend?

Boekrecensie Beschreven blad

In deze tweede roman van Seppe van Groeningen draait het om de ouder-kindrelatie, met name zoon-vader. In dit verhaal, dat stevig met expliciete seks gekruid is, vertelt de hoofdpersoon Jef Taeldeman over een stuurloos leven na zijn echtscheiding en het neerleggen van zijn makelaarsberoep om schrijver te worden.

Hij debuteert succesvol, maar raakt steeds meer het zicht op zichzelf kwijt. Hij denkt liefde te vinden bij de jongere en vooral promiscue Goesje.

Zijn tweede boek moet over zijn vader gaan, over wie hij eigenlijk erg weinig weet. Terwijl hij tevergeefs Goesje uit zijn leven wil zetten, ontmoet hij de zielsverwante Celine en in een twintigtal bladzijden ontstaat wederzijds diepe liefde.

Ze ontrafelen samen zijn angsten en verdriet en na het terugvinden van het dagboek van zijn vader en dan valt alles op zijn plaats.

Toegankelijk geschreven verhaal dat zich vooral afspeelt in België en Frankrijk en braaf binnen de lijnen blijft van de vader-zoonroman.

Het einde is origineel: las je eigenlijk al Jefs tweede boek?


Zelf genieten van dit heerlijke boek?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *