Boekenblog

Bijna echt - Lisa van Campenhout

Bijna echt – Lisa van Campenhout

Dit boek leest heel fijn en was daarom ook moeilijk weg te leggen. Door de dunne lijn met de realiteit lijkt alles ‘bijna’ echt…

Achterflap

Brenda weet hoe het is om onzichtbaar te zijn, geen vrienden te hebben en niet mee te tellen, en ze is het zat. Haar plan: zichzelf opnieuw uitvinden als ze gaat studeren in Amsterdam.

Maar als dat plan meteen mislukt na een rampzalige introductieavond, moet ze iets anders verzinnen.

Twee dagen later is ze Aurélie uit Parijs: een rijke erfgename met een fantastische kledingsmaak, die in een chic hotel woont. Ze heeft vrienden, een indrukwekkend aantal Instagramvolgers en een jaloersmakend volle agenda… maar ook een gestolen creditcard, het gevoel dat ze achtervolgd wordt en steeds meer dreigende privéberichten in haar inbox.

Haar web van leugens wordt steeds verstikkender, maar ze kan nu niet meer terug. Toch?

Boekrecensie Bijna echt

Echt een boek van deze tijd: likes, volgers, influencers, smartphone in de hand. Hippe en geweldige gebeurtenissen. Ook de bestaande winkels in het boek doen het allemaal (bijna) echt lijken.

Dit zorgt ervoor dat de young adults die het boek lezen, zich zeker aangesproken voelen.

vette en coole gebeurtenissen en zelfs de winkels die we allemaal kennen komen er in voor. Dat maakt het boek denk ik heel toegankelijk voor de doelgroep, young adults. Zelf ben ik eerder een old adult maar ik vond het boek heerlijk om te lezen; het zuigt je het verhaal in en je wil gewoon weten hoe het afloopt. Absoluut een aanrader!

Het boek heeft een hele fijne stijl, waarin moeilijke dingen heel luchtig worden beschreven alsof het eigenlijk niks is.

Dit is het debuut van Lisa, en het is zeker een heel erg goed debuut. Lisa schrijft heel pakkend en toch mysterieus, een beetje Gossip Girl achtige sfeer is er neergezet door de auteur.


Zelf het boek lezen?

Ook verkrijgbaar en bestelbaar bij je lokale boekhandelaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *