Boekenblog

bjornstad

Björnstad – Fredrik Backman

Björnstad is een sfeervol boek over sport, vriendschap en teamgevoel. Na een dramatische gebeurtenis wordt een kleine gemeenschap aardig op de proef gesteld. Eerlijkheid overwint.. of niet..

Achterflap

Björnstad is een Zweeds stadje dat zijn beste tijd heeft gehad. Zoals men daar zegt: je kunt er niet leven, je kunt er hoogstens overleven. Maar aan het meer staat een heel oude ijsbaan, en die is de reden waarom mensen in Björnstad nog geloven in betere tijden: het juniorenteam van de plaatselijke ijshockeyclub kan dit jaar landskampioen worden. De hoop op een betere toekomst voor de stad legt veel druk op de jonge spelers. De halve finale is uiteindelijk de katalysator voor een gruwelijke daad die de hele stad in beroering brengt. Beschuldigingen vliegen over en weer en geen van de bewoners ontkomt aan de commotie.

Björnstad gaat over de hoop die mensen in een gemeenschap kan samenbrengen, geheimen die alles kapot kunnen maken en de moed die iemand nodig heeft om tegen de stroom in te gaan. In dit verhaal van een kleine stad beschrijft Fredrik Backman de hele wereld.

Boekrecensie Björnstad

Björnstad is een verhaal dat je vanaf het begin aangrijpt. We volgen het plaatselijke jongenshockeyteam en hun uitdaging om te winnen. We volgen de coaches en hun missie om te winnen. We volgen de dorpelingen en hun zoektocht naar hun team om te winnen. Maar wat als iets dat zou kunnen veranderen?

Bescherm het team ten koste van alles.

Ik zal hier niet verder op ingaan dan alleen maar te zeggen dat ik het net gelezen heb. Je hoeft geen hockey te kennen om het te lezen.


Zelf genieten van dit heerlijke boek?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *