Boekenblog

Blackwater: De overstroming - Michael McDowell

Blackwater: De overstroming – Michael McDowell

In ‘Blackwater: De overstroming’ van Michael McDowell worden de levens van vier generaties van de Caskey-familie uit Perdido, Alabama belicht. Het verhaal draait om Eleanor Caskey, een vrouw die mysterieus verscheen tijdens een catastrofale overstroming in 1919 en vijftig jaar later stierf tijdens de volgende overstroming die Perdido verwoestte.

Achterflap

De overstroming, het eerste deel in de razend populaire Blackwater-serie van bestsellerauteur Michael McDowell, speelt zich af in het Alabama van 1919. De troebele, dreigende Blackwater-rivier zet het stadje Perdido onder water. Samen met de andere inwoners wordt de rijke familie Caskey, eigenaar van bossen en houtzagerijen, geconfronteerd met de kracht van de elementen. Maar dat is niet alles: de clan, geleid door de machtige matriarch Mary-Love en haar toegewijde zoon Oscar, krijgt te maken met een schokkende gebeurtenis. Dagen na de overstroming verschijnt plotseling Elinor, een vrouw met een mysterieus verleden en een duister plan: Mary-Love van de troon stoten als matriarch van de familie. Zal ze daarin slagen?

Boekrecensie Blackwater: de overstroming

De auteur neemt ons mee naar een wereld waarin het bovennatuurlijke nooit ver weg is. De mysterieuze verschijning van Elinor tijdens de overstroming in 1919 zet de toon voor een intrigerend plot. Haar duistere plan om Mary-Love Caskey, de matriarch van de familie, van haar troon te stoten, houdt de lezer op het puntje van zijn stoel.

McDowell weet de spanning subtiel op te bouwen. De dreiging van de rivier en de geheimen van de personages houden je geboeid tot de laatste pagina. De sfeer van het zuiden van de Verenigde Staten is voelbaar, en de beschrijvingen van het overstroomde Perdido zijn beklemmend en beeldend.

Met een voorwoord van Thomas Olde Heuvelt krijgt ‘Blackwater: De overstroming’ een extra dimensie. Het is een veelbelovend begin van de Blackwater-serie, die liefhebbers van gothic horror en familiedrama zeker zal aanspreken. Een aanrader voor wie houdt van duistere geheimen, krachtige vrouwen en een vleugje bovennatuurlijke spanning.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *