Boekenblog

Boeken trend: de online boekenclub

Eens om de zoveel tijd samenkomen en een gelezen boek bespreken, dat is het concept van een boekenclub. Je kiest gezamenlijk een boek dat heel de club leest, en na een bepaalde tijd (als het boek uit is), bespreekt de club het boek en discussieert over personages, plottwisten,…

De online boekenclub

Dankzij de digitalisering schieten er nu ook online boekenclubs uit de grond. Ook beroemdheden richten op die manier hun boekenclub(je) op. Denk maar aan Florence Welsh, Sarah Jessica Parker en Emma Watson!

Zo deelt Emma Watson niet enkel haar boekenliefde via het wereldwijde web, maar legt ze ook regelmatig haar favoriete boeken op openbare plaatsen. Op die manier wil ze de mensen weer aan het lezen krijgen.

 

De boekenjagers

Het verstoppen van boeken doet een beetje denken aan de boekenjagers, populair in België en Nederland. Je legt ergens een boek en degene die het vindt mag het lezen en verstopt het vervolgens opnieuw. Zo verspreiden we de liefde voor boeken!

Goodreads

Wil je lid worden van de online boekenclub van Emma Watson? Maak dan een account aan op Goodreads en ontdek de boekenclub, en nog veel meer! Goodreads is dé plaats om boeken te reviewen, je eigen online bibliotheek aan te leggen, tips uit te wisselen met andere boekenliefhebbers,…

Via de site (je hebt er ook een handige, gratis app van) stel je ook doelen voor je zelf en heb je een overzicht van wat je gelezen hebt, aan het lezen bent of nog wil lezen.

Wanneer iemand vraagt wat je nog graag wil voor je verjaardag of Kerst, doe je gewoon de app open en lees je al de titels voor die op je verlanglijstje staan ;-)

Offline boekenclub

Ik kan het niet helpen om me af te vragen of er nog veen offline boekenclubs bestaan. Want hoe groot het gemak van zo’n online boekenclub is, kan ik me voorstellen dat een echte samenkomst nog heel gezellig kan zijn! Ken je zo’n boekenclub? Laat het zeker weten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *