Boekenblog

Boeken verhuizen

Het zit dus zo, binnenkort verhuizen wij van ons appartement naar een huis. Voor een boekenliefhebber als mezelf betekent dat sleuren met zware dozen vol boeken.

Maar daar lig ik niet echt van wakker. Ik vraag me eerder af hoe ik m’n boeken zal sorteren in de dozen. Én hoe ik m’n boeken dan opnieuw in de boekenkast zet.

Boeken rangschikken in de boekenkast

Momenteel valt er niet echt een lijn te trekken in m’n boekkast. Ik heb wel geprobeerd om fictie en non-fictie te scheiden. En ook gelezen en ongelezen. Maar dat is het dan ook zowat.

En dan nog klopt dat niet 100%, want helaas heb ik niet voldoende plaats in de kast om dit helemaal correct te doen. Nu onthoud ik wel nog welke ik al gelezen heb en welke nog niet. Maar binnen een paar jaar wordt dat misschien wat moeilijker ;-)

Ik zie de verhuis ook als een kans om misschien een nieuwe rangschikking toe te passen. Want eigenlijk gebruik ik Goodreads om bij te houden wat ik al gelezen heb en wat niet. De mogelijkheden die ik zie:

  • Boeken rangschikken op kleur van de cover
  • Boeken alfabetisch rangschikken op schrijver

Als iemand tips heeft, laat gerust weten!

boeken verhuizen

Boeken verhuizen

Voorafgaand aan het opnieuw rangschikken van m’n boeken, zal ik ze dus eerst moeten verhuizen. Zelf heb ik het moeilijk met kreuken of scheuren of enig andere vorm van beschadiging in boeken.

Dus wil ik echt niet dat m’n boeken beschadiging zouden oplopen tijdens ’t verhuizen. Daarom gebruik ik ook geen te grote dozen, zodat ze zeker niet door de bodem vallen door het gewicht.

Wanneer de doos niet volledig vol is, vul ik de lege gaten op met wat krantenpapier, zodat de boeken niet schuiven. Daarna zet ik de dozen persoonlijk in de auto en laad ik ze ook zelf weer uit ;-)

 

En sowieso neem ik ‘voor’ en ‘na’ foto’s!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *