Boekenblog

bullet-journal-de-handleiding

Bullet Journal: de handleiding, door Kelly Deriemaeker

In een tijd waarbij we langs alle kanten overstelpt worden met info, verplichtingen en verwachtingen schieten onze hersenen al eens tekort. Met behulp van een agenda, post-its, apps,… proberen we ons geheugen een handje te helpen. Maar net doordat we op verschillende plaatsen deze info onderbrengen, loopt het nog te vaak mis.

Wel, dan is er nu de Bullet Journal!

Achterflap

Terwijl de apps die meer productiviteit beloven ons om de oren vliegen, kiezen heel wat mensen weer voor pen en papier.

Een bullet journal is de uitgelezen manier om beter georganiseerd en met minder stress door het leven te gaan, zonder dat daar ingewikkelde tools voor nodig zijn. Een notitieboekje en een pen zijn voldoende om aan de slag te gaan, je to do-lijstjes op orde te krijgen (én uit te voeren) en plannen voor de toekomst te maken.

In de Bullet Journal Handleiding (uitgeverij Horizon) leer je hoe je zelf een bullet journal kunt beginnen die past bij jouw noden, hoe je het systeem naar je hand kunt zetten en vooral: op welke manier het jouw leven efficiënter, stressvrijer en leuker kan maken. Allemaal aan de hand van het revolutionaire systeem van de Amerikaanse Ryder Carroll, die de techniek bedacht en perfectioneerde, samen met heel wat bloggers, instagrammers en die-hard fans van over de hele wereld.

Of je nu een student of huismoeder bent, een drukbezette zakenman of fulltime moestuinier, iedereen kan baat hebben bij een systeem dat zijn geheugen extern maakt. Al was het omdat je op die manier weer ruimte krijgt om je hersenen voor creatievere zaken te gebruiken dan onthouden dat je je paper moet indienen of werk moet maken van je kwartaalaangifte.

Bullet Journal – De Handleiding verzamelt de beste tips, trucjes en voorbeelden om racende gedachten uit je hoofd en in je schriftje te krijgen, en zo het beste uit elke dag te halen.

Review ‘Bullet Journal – De Handleiding’

In de Bullet Journal handleiding van Kelly Deriemaeker staat alles netjes en stapsgewijs uitgelegd. Op zich vond ik het eerst een raar gegeven dat een methode om je leven/werk/… te organiseren een heel boek nodig heeft om de werking uit te leggen. Maar al snel bleek het niet om zomaar een methode te gaan. Je kan het echt zien als een levenswijze.

Neem daarom ook de tijd om de handleiding grondig én op een zo kort mogelijk tijd door te nemen. Als je na 3 bladzijden een week wacht om verder te lezen (lees: leren), dan krijg je het niet onder de knie.

De handleiding van de Bullet Journal is echt uitgewerkt als een soort cursus, met oefeningen tussendoor. Zo pas je direct toe wat je leert! En ook hier geldt: al doende leert men. Gaandeweg ontdek je je eigen manier van bullet jounallen.


Zelf genieten van dit heerlijke boek?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *