Boekenblog

Clean - Juno Dawson

Clean – Juno Dawson

Achterflap

Als socialite Lexi Volkov bijna bezwijkt aan een overdosis, denkt ze haar absolute dieptepunt bereikt te hebben. Maar dat ziet ze verkeerd. Dat dieptepunt komt pas bij de gedwongen opname in een exclusieve afkickkliniek. Hier leert Lexi weer uit het diepe dal omhoog te klimmen, samen met haar medepatiënten, waaronder de geheimzinnige Brady. Terwijl ze haar demonen onder ogen ziet, komt Lexi tot het besef dat liefde misschien wel de krachtigste drug is van allemaal…

I can feel it swimming through my veins like glitter … it’s liquid gold.

Boekrecensie Clean

Ik heb echt genoten van deze pittige roman over een bevoorrecht tienermeisje dat gedwongen werd om naar de ontwenningskliniek te gaan.

Lexi is een sympathiek personage omdat ze weet hoe gelukkig ze is dat ze zich geen zorgen hoeft te maken over geld. Het is niet altijd gemakkelijk om een lezer geen afkeer te laten hebben van superrijken. Maar Dawson slaagt hier toch in.

Het boek begint met Lexi’s broer Nikolai die haar naar een exclusief ontwenningscentrum brengt dat, behalve het gebrek aan alcohol, klinkt als een luxe vakantie. Afkicken van heroïne wordt op brute wijze beschreven. Lexi heeft nogal driftbuien, maar dr. Goldstein heeft dit vele malen eerder gezien. Het maakt het elke dag mee.

Wanneer ze wordt ontgift van de drugs, ontmoet Lexi de cast van beschadigde, rijke personages (allemaal jonger dan 24 jaar) die ook proberen te genezen van hun verslavingen. Anorexia, overeten, seksverslaving en natuurlijk de verschillende stoffen die ze innemen om te voorkomen dat ze met het leven omgaan.

Hoewel ik geen drugsverslaafde noch een rijke Britse tiener ben, merkte ik dat ik me kon identificeren met alle personages. Het was een vlot, boeiend verhaal en het leek zeer waarachtig. Het is heel goed geschreven.

Ik raad het zeker aan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *