Boekenblog

Codenaam Villanelle - Luke Jennings

Codenaam Villanelle – Luke Jennings

Vergeet de typische spionageactiethriller, terwijl deze twee fel intelligente vrouwen, even geobsedeerd door elkaar, het tegen elkaar opnemen in een episch spel van kat en muis.

Achterflap

Villanelle is een van de meest getalenteerde huurmoordenaars ter wereld, een psychopate wier hang naar luxe alleen wordt overtroffen door haar liefde voor het moorden. Maar als ze een Russische politicus omlegt, krijgt ze een formidabele tegenstander: Eve Polastri, ogenschijnlijk een doodnormale vrouw, stiekem een gedreven, hyperintelligente geheim agente, die niet zal rusten voor ze Villanelle kan stoppen.
Een internationaal kat-en-muisspel volgt, waarbij Eve en Villanelle geconfronteerd worden met corrupte regeringen, machtige criminele organisaties, en vooral met elkaar.

Boekrecensie Codenaam Villanelle

Een opwindende, snelle introductie tot Villanelle Faure, het prachtig, psychopatisch, Russisch weeskind die voor The Twelve werkte. We krijgen al haar volledige achtergrondverhaal en volgen haar nieuwe leven in Parijs. Het is gemakkelijk in te zien waarom dit zo onweerstaanbaar was voor de tv-industrie, resulterend in de veelgeprezen serie Killing Eve.
Je krijgt veel meer inzicht in de achtergrond van Villanelle, waarom haar slachtoffers zijn gekozen en de mensen / agenda van The Twelve.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *