Boekenblog

don-juan

Dagboek van Don Juan

Het was een tijd van ontdekking en decadentie, toen het leven een gok werd en het goud dat eindeloos gegoten werd in de haven van Sevilla het geld, het huwelijk en de liefde zelf devalueerde. In het midden van deze verraderlijke tijden, is Juan Tenorio geboren en dan achtergelaten in de schuur van een klooster. Geheim opgevoed door de nonnen, leert hij om lief te hebben en alle vrouwen te aanbidden. Hij wil niets liever dan priester worden, totdat hij verliefd wordt op een van de zusters. Wanneer hun affaire ontdekt wordt, verlaat Juan de kerk voor altijd.

Hij wordt al snel aangeworven als ​​spion door de krachtige Markies de la Mota, die hem leert om ’s werelds grootste libertijn en verleider van de vrouw te worden. Maar als hij de zwaarden kruist met de machtigste man in het Rijk, moet Don Juan aan de moorddadige woede van de inquisiteur, die alle vormen van losbandigheid, afwijkend gedrag, en ketterij aanvecht,  zien te ontsnappen.

Het is pas na het beminnen van talloze vrouwen dat hij overtuigd werd door de Markies om een dagboek bij te houden. En het is op deze pagina’s dat Don Juan zijn grootste avonturen en de kunsten van de passie die hij beheerst onthult. Maar wat hem uiteindelijk ook dwingt om alles te bekennen …

Dit boek helpt je een gezicht, een karakter, een echt persoon op de term ‘Don Juan’ plakken. En voor de mannen: van Don Juan leer je hoe je een vrouw moet beminnen ;-)

De term “gelukkig huwelijk” is een contradictio in terminis.


Zelf genieten van dit heerlijke boek?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *