Boekenblog

Dansen voor beginners - Nicola Yoon

Dansen voor beginners – Nicola Yoon

Dansen voor beginners is een zwijmelboek, daar hou ik stiekem wel eens van. Maar het is wel een boek vol diverse, levensechte personages, die falen, vallen en weer opstaan, die ruziemaken en het weer bijleggen.

Achterflap

Evie gelooft niet meer in de liefde sinds haar vader haar moeder heeft verlaten. Terwijl ze worstelt met haar verdriet om de scheiding, gebeurt er iets vreemds: iedere keer als Evie geliefden elkaar ziet kussen, ziet ze het volledige verloop van hun relatie – vanaf de eerste ontmoeting tot het moment dat ze uit elkaar gaan. Voor Evie bevestigt dit wat zij over de liefde denkt te weten – dat die nooit voor eeuwig is.

Boekrecensie Dansen voor beginners

Nicola Yoon maakt van Dansen voor beginners een aangenaam te lezen verhaal. Natuurlijk aanvoelende conversaties die precies de goede toon te pakken hebben om de jeugd aan te spreken, en korte overzichtelijke hoofdstukken zorgen ervoor dat je het boek in no time hebt uitgelezen.

De stijl is zodanig makkelijk, dat het boek ook jongere lezers zal aanspreken, mits die al affiniteit hebben met de thematiek. Liefde staat namelijk centraal in Dansen voor beginners, al zegt de titel wat anders.

Dansen voor beginners is een perfect boek om enkele uren te ontspannen. Vergelijk het met films als Save the last dance en dan weet je ongeveer waar je aan toe bent. Aantrekkelijke tieners en het stuntelen tijdens de eerste danspassen, gecombineerd met een toegankelijke schrijfstijl… 

Nicola Yoon heeft goed begrepen waar ze haar lezers gelukkig mee maakt.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *