Boekenblog

De academie - Astrid Boonstoppel

De academie – Astrid Boonstoppel

De academie is een boek dat je in één ruk uitleest. Intriges, mysterie, macht,… Het komt allemaal aan bod! Een waardige opvolger van ‘Dit is hoe het ging’.

Achterflap

‘Ze zijn slim, talentvol en grenzeloos ambitieus. En ze opereren vanuit de schaduw.’

Niemand weet wat er precies gebeurt tijdens een Academiejaar aan de exclusieve Recourt Academie voor meisjes. De alumni zwijgen als het graf. Eén ding is echter zeker: de studenten worden zonder uitzondering succesvol.

Jaarlijks worden hooguit vijf studenten toegelaten tot de eliteschool van Frédéric en Isabella Recourt. De ambitieuze, talentvolle Em is een van die studenten. Ze kan niet wachten om haar grote voorbeeld, Isabella, in het echt te ontmoeten. Dit jaar is het begin van haar toekomst. Maar langzamerhand ontdekt ze dat de Academie vele geheimen kent…

Boekrecensie De academie

Al bij het lezen van de achterflap kon ik niet wachten om aan het boek te beginnen. En eens ik erin begon, kon ik niet meer stoppen! Het leest heel vlot, en ik vond het echt jammer toen ik de laatste bladzijde omsloeg…

Ik moet bekennen dat de verwachtingen hoog lagen. Haar vorige boek ‘Dit is hoe het ging’ kon me zeer sterk bekoren. Ik was dus zeer benieuwd of ‘De academie’ minstens even goed was.

Al snel bleek dat ik niet teleurgesteld ging zijn. Ik begon, en voor ik het wist was het al midden in de nacht, en ik kon nog niet stoppen!

Vrouwelijkheid en macht, mysterie en intrige, actualiteit en traditie. Allemaal in één boek en in één sterk verhaal gebundeld.

Aanrader!


Zelf het boek lezen?

Ook verkrijgbaar en bestelbaar bij je lokale boekhandel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *