Boekenblog

De Bevertheorie - Antti Tuomainen

De bevertheorie – Antti Tuomainen

De bevertheorie is het derde en laatste deel van de trilogie over Henri Koskinen, een verzekeringswiskundige die ook een avonturenpark bezit. In dit boek moet Henri zijn werk en gezinsleven in balans zien te houden, terwijl hij te maken krijgt met een concurrerende parkondernemer, een reeks moorden en een mysterieuze bevertheorie.

Achterflap

De problemen stapelen zich op in dit even spannende als geestige boek over verzekeringswiskundige Henri Koskinen van Antti Tuomainen, de bestsellerauteur uit Finland die de wereld aan het veroveren is. Henri is niet alleen verzekeringswiskundige, maar ook eigenaar van een avonturenpark. Als hij intrekt bij zijn vriendin Laura en haar dochter in een buitenwijk van Helsinki lijkt zijn bestaan aanvankelijk kalm te verlopen. Hij doet zijn best een vaderfiguur voor zijn nieuwe dochter te zijn en wordt lid van de jongevadersclub in de buurt. Maar de rust is van korte duur. Een rivaliserende parkondernemer probeert succesvoller te worden en gaat zich te buiten aan criminele handelingen. Hoe combineer je je steeds lastiger wordende werk met de onvoorspelbaarheid van een gezinsleven? Die twee lijken maar één gemene deler te hebben: ze kunnen allebei heel slecht tegen dode lichamen, zeker als dat er steeds meer worden. Om dit schijnbaar onmogelijke raadsel op te lossen moet Henri ver buiten zijn wiskundig gedefinieerde comfortzone stappen.

Boekrecensie De bevertheorie

Antti Tuomainen, een van de succesvolste thrillerauteurs van Finland, combineert in dit boek spanning, humor en absurditeit. Hij schetst een kleurrijk portret van het hedendaagse Finland, waar de natuur, de technologie en de criminaliteit met elkaar botsen. Hij creëert ook een sympathieke hoofdpersoon, die ondanks zijn wiskundige logica en rationele aanpak, vaak in bizarre en gevaarlijke situaties belandt.

De Bevertheorie is een vermakelijk en origineel boek, dat de lezer meeneemt op een wilde rit door het Finse landschap. Het is een waardige afsluiting van de trilogie, die begon met De Haasfactor en vervolgd werd met De Elandparadox. Fans van Tuomainen zullen niet teleurgesteld worden door dit boek, dat zowel spannend als geestig is. Het is een boek dat je niet snel zult vergeten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *