Boekenblog

de buitenstaande stephen king

De buitenstaander – Stephen King

Met z’n 590 bladzijden is het boek ‘De Buitenstaander’ een hele kluif. Maar toch ervoer ik enige vorm van teleurstelling toen ik de laatste bladzijde omsloeg.

Achterflap

Wanneer het misbruikte en levenloze lichaam van een elfjarig jongetje wordt gevonden, wijzen ooggetuigen en forensisch materiaal onmiskenbaar in de richting van de populaire coach van het plaatselijke Little League-team. Maar de verdachte, die met groot machtsvertoon wordt gearresteerd, heeft een waterdicht alibi.

Detective Ralph Anderson raakt na verder onderzoek ook overtuigd dat hij inderdaad buiten de stad was. Hoe kan hij dan tegelijkertijd op twee plekken zijn geweest?

Boekrecensie De Buitenstaander

De verdachte van een gruwelijke kindermoord blijkt een spijkerhard alibi te hebben. Maar toch is zijn DNA gevonden op het lijkje van het jongetje, in de auto waar kleine Frank in werd ontvoerd.

Ook zijn er diverse mensen die coach Terry Maitland die avond in het stadje hebben gezien, met bebloede kleding. Detective Ralph Anderson is overtuigd van de schuld van Maitland en arresteert hem tijdens de wedstrijd van zijn team.

Maar dan komen er steeds meer bewijzen dat coach Maitland inderdaad die bewuste dag in een andere stad was en dat hij de moord niet gepleegd kan hebben.

Mysterie, spanning, spanning en nog meer spanning. Zalig. Het einde kan wel een beetje teleurstellend zijn, dat had van mij nog wat spectaculairder gemogen. Maar oordeel gerust zelf!


Zelf genieten van dit heerlijke boek?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *