Boekenblog

De erfenis - Jennifer Lynn Barnes

De erfenis – Jennifer Lynn Barnes

De erfenis is een boek vol mysterie. Noem het gerust een escape room in de vorm van een boek. Want wat is er mysterieuzer dan miljoenen erven van iemand die je niet gekend hebt. Toch?

Achterflap

‘Dit moet een vergissing zijn. Een man die ik nog nooit heb ontmoet, heeft me zojuist miljarden nagelaten. Zulke dingen gebeuren gewoon niet, punt.’

De toekomst van Avery Grambs en haar halfzus ziet er niet al te rooskleurig uit. Samen kunnen ze maar net de eindjes aan elkaar knopen en uitzicht op betere tijden is er niet. Totdat Avery hoort dat ze een fortuin heeft geërfd van een filantroop die ze nog nooit ontmoet heeft… en niemand weet waarom.

Om de miljardenerfenis van Tobias Hawthorne in ontvangst te kunnen nemen, moet Avery voldoen aan één voorwaarde: ze moet per direct intrek nemen in Hawthorne House en daar een jaar lang blijven wonen. Helaas wordt het huis ook bewoond door de zojuist onterfde familie (inclusief vier knappe kleinzoons) die op zijn zachtst gezegd niet allemaal even blij zijn met de komst van deze vreemdeling die er met hun geld vandoor gaat. Er is een vraag die iedereen bezighoudt: waarom Avery?

Deze prachtig uitgevoerde hardcover is voorzien van een door Sophie Pluim geïllustreerde stamboom van de familie Hawthorne.

Boekrecensie De erfenis

De cover van het boek springt er al meteen uit. Het maakt me nieuwsgierig, en het is leuk om vast te stellen dat de elementen op de cover allemaal een betekenis hebben in het verhaal.

Al snel rol je in het verhaal. Het boek is opgedeeld in allemaal korte hoofdstukken. Dat zorgt ervoor dat je het ene na het andere hoofdstuk verslindt. Maar ook dat er niet op alles even diep wordt ingegaan.

Als je fan bent van familiegeheimen en wat familiedrama, dan is dit wel het perfecte boek. En zeker als het gaat over een schatrijke familie.

De erfenis is echt een luchtig, ontspannend boek waarbij je niet te veel moet nadenken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *