Boekenblog

De geluksmeter - Joost Vanhove

De geluksmeter – Joost Vanhove

Wat als je de hoofdbestanddelen van geluk kende? Wel, Joost Vanhove legt het je allemaal uit in De Geluksmeter. Een hands-on boek dat je leven verandert. Ben jij klaar voor de weg naar geluk?

Achterflap

Duurzaam geluk, de combinatie van efficiëntie, tevredenheid en zingeving, is iets wat we allemaal willen.

Na meer dan twintig jaar onderzoek is Joost Vanhove, lifecoach en docent persoonlijke ontwikkeling, erin geslaagd die factoren in kaart te brengen die ieders geluksniveau bepalen. Op basis van zijn research heeft hij de geluksmeter ontwikkeld: een eenvoudig te bedienen toestelletje waarmee je in elke situatie jouw geluksquotiënt kan meten en verhogen.
De voorbije jaren heeft deze unieke tool voor bewustwording al duizenden mensen geholpen om op alle terreinen van hun leven meer levensvreugde en zingeving te creëren: zowel in hun relaties, op het werk als in hun persoonlijke ontwikkeling.

Experten zijn vol lof over de eenvoud en diepgang van de geluksmeter. Ze vinden de tool uiterst waardevol omdat hij voor elk type mens en in alle situaties werkt.

Boekrecensie De Geluksmeter

We kennen allemaal wel het gevoel dat we even de controle verliezen, dat de touwtjes wat slapper hangen en dat het gepieker de overhand neemt. Wat als er dan een manier zou zijn om dit ongedaan te maken, en gewoon weer gelukkig door het leven te wandelen?

Yes! Net dat bekom je met De Geluksmeter van Joost Vanhove.

Begrijp me niet verkeerd, het is geen wondermiddel. Het is een werkmiddel. Aan de hand van specifieke en doordachte oefeningen krijg je weer vat op je eigen geluk. En zal je die greep behouden in gelijk welke situatie.

Alles draait rond het PAVA-bewustzijnsmodel. Na meer dan 20 jaar onderzoek brengt Vanhove de meest essentiële factoren die ieders geluk bepalen, duidelijk in kaart: perceptie, acceptatie, visie en actie.

Kortom, met ‘De Geluksmeter’ ontdek je:

  • hoe je precies je manier van denken, voelen en handelen verandert, om voluit gelukkig te zijn;
  • wat het geheim is van een leven dat de moeite waard is en dat vol vreugde is;
  • hoe je in elke situatie jouw GQ (Geluksquotiënt) meet;
  • met welke levenshouding je je GQ kan verhogen.

Naar mijn mening een boek dat ze op de lijst van verplichte boeken op school mogen zetten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *