Boekenblog

De grand tour van Henry Montague

De grand tour van Henry Montague – Mackenzi Lee

De Grand tour van Henry Montague is een boek dat ik zo voorbij zou lopen. De kaft en de flaptekst spreken me daarvoor onvoldoende aan. Doordat ik een recensie-exemplaar aangeboden kreeg, werd ik aangenaam verrast!

Beoordeel nooit een boek op z’n kaft en/of flaptekst…

Achterflap

Al bij de geboorte was het duidelijk wat Henry ‘Monty’ Montague moest worden: een echte gentleman en een waardig erfgenaam voor de titel van zijn vader. Maar hoe hard Lord Montague ook probeert, het lukt hem niet om zijn zoon met diens verwerpelijke passies in het gareel te houden. Monty houdt van gokken, drank en seks.

Als Monty met zijn beste vriend Percy vertrekt op hun grand tour door Europa, zoals gebruikelijk is voor alle jongemannen uit de Britse elite, weet hij dat dit de laatste maanden zijn van zijn vrije, hedonistische leven. Maar als de reis door Monty’s roekeloze gedrag verandert in een schrijnende klopjacht, begint hij alles wat hij weet in twijfel te trekken.

Boekrecensie De grand tour van Henry Montague

Hoewel de cover het niet doet vermoeden, is het een heel leuk boek! De grand tour door Europa klinkt chique, maar wij zouden de dag van vandaag gewoon ‘roadtrip‘ zeggen :-)

We volgen Henry ‘Monty’ Montague, zoon van Lord Montague, die samen met zijn beste vriend Percy én zijn zus Felicity op grand tour door Europa trekken.

Monty houdt van gokken, feestjes, drank en avontuurtjes met mannen en vrouwen. Zijn vader ziet die grand tour als een laatste kans om zijn zoons leven te beteren… Al heel snel loopt er het één en ander mis zodat de tour wel een heel andere wending krijgt.

Monty leert veel tijdens deze reis, niet wat zijn vader in gedachten had maar net dat maakt hem misschien wel tot een mooier en beter mens.

Als je begint aan het boek, is het moeilijk om weer weg te leggen. De avonturen volgen elkaar heerlijk op. Je ervaart ook heel wat emoties: ontroering, verdriet, vriendschap en vreugde. De ideale mix voor een ontspannend boek.

Ik zeg het nog eens: jammer van de cover, want echt een aanrader!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *