Boekenblog

De haasfactor - Antti Tuomainen

De haasfactor – Antti Tuomainen

Na het grote succes van duistere, spannende Scandinavische crimeboeken biedt Antti Tuomainen iets nieuws en unieks.

Achterflap

Wat moeten we met ons leven? Wiskundige Henri Koskinen weet het precies, want hij berekent alles steevast tot op de laatste decimaal. Maar dat verandert als hij op dezelfde dag zowel zijn baan bij een verzekeringsmaatschappij als zijn broer verliest.

Van de laatste erft hij een pretpark – inclusief eigenaardige werknemers en een zorgwekkende financiële situatie. Het meest schrijnende probleem blijkt een aantal leningen, afgesloten met criminele types die erop gebrand zijn hun geld terug te krijgen.

In het pretpark komt Henri intussen in contact met Laura, een artiest met een bewogen verleden. Terwijl de druk van de criminelen toeneemt, groeien Laura en hij steeds dichter naar elkaar toe. Henri komt tegenover uitdagingen te staan die niet kunnen worden opgelost in spreadsheets.

Na het grote succes van duistere, spannende Scandinavische crimeboeken biedt Antti Tuomainen iets nieuws en unieks. De haasfactor is niet alleen spannend, maar ook ongelooflijk grappig. Een zeldzame combinatie, die het genre van de humoristische crime op de kaart zet.

Boekrecensie De haasfactor

Na het lezen van de flaptekst was ik al zeer nieuwsgierig naar het verhaal. Al snel zat ik volledig in het verhaal. De korte hoofdstukken vond ik aangenaam, en zorgden ervoor dat je altijd wel kon stoppen met lezen (maar dat niet deed).

We krijgen een inkijk in het leven van Henri Koskinen. Wanneer die plots niet meer alles in hand heeft rolt hij van het ene probleem in het andere. Of dat denkt hij toch.

Een verhaal over leren loslaten en verandering omarmen. Over onverwachte vriendschap (en liefde). Een heel fijn boek!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *