Boekenblog

De hoofdzonde - Maria Grund

De hoofdzonde – Maria Grund

De opbouw van het verhaal verloopt ideaal voor een thriller, een rustige opbouw, kantelingen in het midden en een stormachtig einde. Zoals het een goede thriller beaamt is er onderhuidse spanning voelbaar, dit maakt dat het verhaal je vastpakt en niet meer loslaat tot de lezer de laatste bladzijde heeft omgeslagen.

Achterflap

Op een eiland voor de oostkust van Zweden wordt een veertienjarig meisje dood aangetroffen. Haar polsen zijn doorgesneden en in haar haar zit een dik stuk touw verstrengeld. Op haar ene heup staat in blauwe stift het getal 26 geschreven. Haar dood wordt al snel als zelfmoord beschouwd.

De dag daarop wordt aan de andere kant van het eiland het verminkte lichaam gevonden van de eigenaresse van een antiquariaat. Ze heeft talloze messteken in haar borst en in de hals zijn twee snijwonden zichtbaar die een kruis vormen. Wanneer inspecteur Sanna Berling en haar nieuwe collega Eir Pedersen beginnen aan het onderzoek naar deze moord, ontdekken ze dat er een verband lijkt te zijn met de zaak van het veertienjarige meisje.

Al snel blijkt dat deze twee gebeurtenissen slechts het startschot zijn van een hele reeks gewelddaden op het eiland. Hoe meer Sanna en Eir over de slachtoffers ontdekken, hoe duidelijker het wordt dat de achtergrond van deze zaken gruwelijker is dan ze ooit hadden kunnen vermoeden.

Boekrecensie De hoofdzonde

Twee overlijdens die op het eerste zicht niets met elkaar te maken hebben, zouden toch op één of andere manier aan elkaar gelinkt te zijn, en hoe?

Dat moeten Sanna en haar collega’s oplossen

De plot is goed doordacht, Maria Grund heeft gebruik gemaakt van verschillende thema’s zoals geloofsovertuiging, misbruik en persoonlijkheidsproblematiek. De verknipte personages zijn realistisch uitgewerkt, je voelt de onmacht van de omgeving om er grip op te krijgen.

De schrijfstijl van Grund vond ik boeiend. Maar er is zeker nog ruimte voor ontwikkeling. Toch heb ik erg genoten van dit mooie debuut.

Verder kan je De Hoofdzonde zeker als een goede thriller categoriseren: het is spannend, soms gruwelijk, een doordacht plot en een leuk vrouwelijk politie duo met potentie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *