Boekenblog

De invasie - Dimitri Casteleyn

De invasie – Dimitri Casteleyn

De invasie is een roman die zich afspeelt op de Belgisch-Nederlandse grens en volgt Paul Borremans, de directeur van de kerncentrale in Doel, en zijn gezin. Het verhaal draait om de mysterieuze drone-invasie op de kerncentrale en de gevolgen daarvan voor het gezin.

Achterflap

Paul Borremans is een jaar samen met zijn vriendin Anna, en de twee vinden het tijd om elkaars kinderen te ontmoeten: Pauls zoon Thomas en Anna’s dochter Stefanie. Die kennismaking is wel heel succesvol: Thomas en Stefanie vallen als een blok voor elkaar. Maar van dubbel gezinsgeluk is geen sprake: Stefanie lijdt aan een ernstige ziekte en Thomas heeft er moeite mee dat zijn vader voor ‘de Chinezen’ werkt.

Paul is namelijk directeur van de kerncentrale in Doel, op de Belgisch-Nederlandse grens, en gaandeweg ontdekt hij dat die helemaal niet zo veilig is als hij dacht. Hij adviseert zijn familieleden om jodiumtabletten in te slaan en maakt zich ook zorgen over de bedoelingen van de Chinese eigenaren.

Als totaal onverwacht vanuit de Rotterdamse Waalhaven een enorme hoeveelheid drones in de richting van de kerncentrale koerst, beseft Paul dat het einde van zijn, nee, van dé wereld, wel eens heel nabij kan zijn. Of vliegen de drones naar de kerncentrale van Borssele, op de grens tussen Nederland en België?

In Dimitri Casteleyns debuutroman uit 2013 stond een mondiaal virus centraal. Er werd hem een grote fantasie toegedicht. Laat ons hopen dat zijn nieuwe spannende roman De invasie ditmaal geen voorspellende waarde heeft.

Boekrecensie De invasie

De invasie is een spannende en actuele roman die de lezer van begin tot eind in zijn greep houdt. µ

Dimitri Casteleyn weet het verhaal zorgvuldig op te bouwen en weet de spanning steeds verder op te voeren. De personages zijn goed uitgewerkt en weten de lezer te boeien. Vooral de relatie tussen Pauls zoon Thomas en Anna’s dochter Stefanie is interessant en ontroerend.

Casteleyn weet de sfeer van de kerncentrale en de omgeving goed te vangen en weet de lezer mee te nemen in het verhaal.

De invasie is een boek dat je niet meer weg wilt leggen en dat je nog lang bijblijft. Het is een aanrader voor liefhebbers van spannende romans en thrillers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *