Boekenblog

de macht van k - jens vern

De macht van K – Jens Vern

Ondanks het misschien wat ingewikkelde thema is De macht van K. toegankelijk, vlot leesbaar en goed geschreven. Vern heeft zonder meer een zeer verdienstelijk thrillerdebuut geschreven.

Achterflap

Als de net afgestudeerde Tim Turner wordt ingelijfd door het prestigieuze IT-bedrijf The Keeler Company in Washington, weet hij niet wat hem overkomt. Hij krijgt een luxe appartement, een fantastisch salaris en maakt in korte tijd promotie.

Maar dan ontmoet hij een mysterieuze man die zich De Vriend noemt, en die hem waarschuwt voor de duistere kant van het bedrijf. Tim besluit op onderzoek uit te gaan en al snel komt hij erachter dat er inderdaad dingen niet kloppen en dat er mensen verdwijnen.

Als Tim ontdekt dat ook hij gevaar loopt, weet hij met de hulp van De Vriend te ontsnappen en begint hij met een andere identiteit een nieuw leven in Den Haag. Daar lijkt hij veilig te zijn, tot hij Emily Green tegenkomt.

Tim is diep onder de indruk van haar, maar Emily blijkt ook een vorig leven te hebben. Wie kun je vertrouwen als niets is wat het lijkt? En kun je in deze tijd ooit echt aan je verleden ontsnappen?

Boekrecensie De macht van K

Zodra je begint te lezen zit de vaart er meteen goed in.

Tim is op de vlucht.

De fantastische baan bij een van de meest prestigieuze werkgevers van Noord-Amerika blijkt heel wat dubieuzer te zijn dan hij ooit vermoedde en nu vreest hij voor zijn leven.

Vier jaar later heeft hij een nieuw bestaan opgebouwd in Den Haag waar hij een mysterieuze vrouw ontmoet, Emily.

Wanneer hij meer van haar te weten probeert te komen brengt hij hen beiden in gevaar.

De spanning van het verhaal loopt goed op. Het verhaal springt heen en terug in de tijd en je leest mee vanuit verschillende perspectieven. Dit zorgt ervoor dat het vlot leest en je nieuwsgierig wordt naar het hoe en wat van de gebeurtenissen.


Zelf genieten van dit heerlijke boek?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *