Boekenblog

De Mitford moorden: Deborah - Jessica Fellowes

De Mitford moorden: Deborah – Jessica Fellowes

De Mitford moorden: Deborah is het laatste deel in de populaire Mitford-reeks van Jessica Fellowes. Het boek speelt zich af in 1941, tijdens de Tweede Wereldoorlog, en volgt de avonturen van Louisa Cannon, een voormalig kindermeisje en privédetective, en Deborah Mitford, de jongste van de beroemde Mitford-zussen. Samen proberen ze een moordmysterie op te lossen in een landhuis vol geheimen en intriges.

Achterflap

Het laatste deel in de populaire Mitford-reeks!

Het is 1941; de Mitford-familie is versplinterd door de gevolgen van de oorlog. Om iedereen zo veel mogelijk bij elkaar te brengen stelt Deborah, de jongste Mitford-zus, voor om kerst te vieren in het landhuis van haar schoonouders in Derbyshire. Ze nodigt ook Louisa Cannon uit, hun voormalige kindermeisje en chaperonne, en inmiddels een vertrouweling van de familie en privédetective.

Op een avond staat er een vrouw voor de deur die beweert een medium te zijn. Ze heeft een bericht ontvangen voor Deborah: kijk in de vestibule. Bij wijze van entertainment besluit het hele gezelschap op verkenningstocht te gaan, maar de sfeer slaat snel om als ze in de vestibule een bebloede muts aantreffen.

Louisa’s nieuwsgierigheid is gewekt. Van wie is die muts, en hoe wist die mysterieuze vrouw waar hij was? Is er sprake van een misdaad, misschien zelfs een moord? En kan ze de waarheid wel achterhalen in een huis vol mensen die niets liever willen dan hun geheimen begraven?

Boekrecensie De Mitford moorden: Deborah

‘De Mitford moorden: Deborah’ is een spannend en meeslepend boek dat de lezer onderdompelt in de sfeer en de geschiedenis van het Engeland van de jaren veertig.

Jessica Fellowes combineert op een knappe manier feiten en fictie, en baseert zich op de echte levens van de Mitford-familie, die een belangrijke rol speelde in de Britse politiek en cultuur. Het boek is niet alleen een boeiende detective, maar ook een portret van een tijdperk vol veranderingen, conflicten en contrasten.

De Mitford moorden: Deborah is een boek dat zowel fans van de serie als nieuwe lezers zal aanspreken. Het is een goed geschreven en onderhoudend verhaal dat de lezer tot het einde in spanning houdt.

Jessica Fellowes sluit haar Mitford-reeks af met een waardig en verrassend slot.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *