Boekenblog

De Mitford moorden - Jessica Fellowes

De Mitford moorden – Jessica Fellowes

Jessica Fellowes is bekend al schrijfster van Dowtown Abbey. Met De Mitford-moorden slaat ze een nieuwe weg in. Wat mij betreft een succesvolle weg. Ze heeft de intentie om er een serie van 6 boeken van te maken in elk boek staat een van de zes Mitfordzussen centraal. Ik ben in elk geval heel benieuwd hoe ze dat aanpakt.

Achterflap

Het is 1920 en Louisa Cannon hoopt aan haar leven van armoede en een gevaarlijke oom te ontsnappen. Ze krijgt een baan als kindermeisje en chaperonne in de huishouding van de rijke familie Mitford. Als er op klaarlichte dag in de trein een verpleegster wordt vermoord (een nazaat van Florence Nightingale), raken Louisa en de oudste Mitford-dochter Nancy verstrikt in het moordmysterie.

De Mitford-moorden is een klassieke whodunit die gebaseerd is op ware gebeurtenissen. Het is het eerste deel van een zesdelige reeks; in elk boek staat een van de zes Mitford-zussen centraal in een verhaal vol intriges, schandalen, liefde en moord. En dat alles tegen de prachtige achtergrond van het Engeland van de jaren twintig.

Boekrecensie De Mitford moorden

Dit boek is prachtige fictie doorweven met een mix van feiten. De setting en omgeving die gecreëerd wordt is perfect. Alsook het inzicht dat je verschaft over hoe de Mitford Sisters opgevoed werden intrigeert.

Het boek en verhaal is echt een heel ander type moordmysterie dan dat je gewoon bent.

Wat mij betreft dus een heerlijk boek, duidelijk in de sfeer van 1920 en dan puzzelen om te kijken of jij de moord kan oplossen. Het is niet zo scherp en sterk als Agatha Christie, maar het is wel een heel prettig boek om te lezen.

Chronologisch verteld waarbij hier een daar een tipje van de sluier wordt opgelicht. Soms wel wat ver gezocht maar toch steeds weer spannend en met aan het eind, als het misschien wel duidelijk is wie de dader zou kunnen zijn, dan toch die twist over de manier waarop en waarom.

Ik ben heel benieuwd naar het volgende deel en hoe de karakters zich verder ontwikkelen. Welk volgend mysterie staat er te wachten?


Zelf genieten van dit heerlijke boek?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *