Boekenblog

De nachtdienst - Esther Verhoef

De nachtdienst – Esther Verhoef

Lekker ontspannen met duistere spanning… goed geschreven, en moeilijk weg te leggen!

Achterflap

Dierenarts Emma van Eerd woont met haar veertienjarige dochter boven de praktijk. Tijdens een nachtdienst dwingen twee gemaskerde mannen haar een levensreddende operatie uit te voeren op hun zwaargewonde vriend. Emma zet alles op alles, zich er niet van bewust dat dit nog maar het begin is.

Boekrecensie De nachtdienst

Esther Verhoef vertelt het mooi gestructureerde verhaal als vanzelfsprekend, en dat ervaar je meteen.

Het verhaal is een voortdurende combinatie van spanning en realiteit. Het zou allemaal zo in je omgeving kunnen gebeuren. Het mooie van dit boek is dat het nooit grof wordt, vol met psychologische spanning zit en geen échte gruwelijkheden bevat.

De karakters lijken wel uit het leven gegrepen. Verhoef weet op soms subtiele wijze diverse (maatschappelijke) thema’s in het verhaal te vervlechten. Zo komen al dan niet terloops milieuprobleem, dierenwelzijn, hebzucht, gokverslaving, illegale handel, intimiderende incassopraktijken, moordzucht, moreel verval, drugshandel en drugsverslaving aan de orde.

De plot van het verhaal zie je als doorgewinterde thrillerlezer deels aankomen, maar een ander deel is uitermate verrassend.

“De nachtdienst” is een uiterst lezenswaardig, zeer goed boek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *