Boekenblog

De perfecte vriendin - Karen Hamilton

De perfecte vriendin – Karen Hamilton

De schrijfster weet de spanning continu vast te houden, wat maakt dat je als lezer constant zit te wachten op de eerste dode. Dat blijkt lang wachten te zijn met een geheel onverwachte afloop! Dit boek is een aanrader.

Achterflap

Als Nate het uitmaakt met Juliette, besluit zij om er alles aan te doen om hem terug te krijgen. Ze wil hem overal volgen. En daarom begint ze een opleiding tot stewardess bij dezelfde vliegmaatschappij als waar Nate piloot is. Zo kan ze hem extra in de gaten houden.

Juliette gaat minstens één keer per week naar het appartement van Nate als hij aan het werk is. Ze beschouwt het stuklopen van hun relatie als een tijdelijke hobbel. Ze infiltreert op alle mogelijke manieren in Nates leven om haar doel te bereiken: opnieuw een relatie met hem krijgen, met hem trouwen en voor altijd gelukkig met hem zijn.

Juliette wacht tot het perfecte moment. Dan komt de dag dat Nate is ingedeeld op een vlucht naar Las Vegas. Ze ziet ze haar kans schoon en ruilt met een collega zodat ze op dezelfde vlucht zitten. Nate schrikt als hij haar ziet, maar laat zich toch misleiden…

Boekrecensie De perfecte vriendin

De Britse auteur, een voormalig stewardess, gebruikt de luchtvaart setting als achtergrond in haar debuutroman.

Juliettte, een labiele jonge vrouw, die nog helemaal bezeten is van haar ex Nate, een piloot, begint hem te ‘stalken’.

Na hun scheiding heeft hij een andere woning voor haar geregeld, maar ze denkt hem terug te kunnen winnen. De lezer hoort alleen haar kant van het verhaal. Ze vertelt heel opgewekt wat ze allemaal doet om hem terug te winnen.

Ze volgt een opleiding voor stewardess, ze gaat vaak naar zijn flat (ze heeft de sleutels nog) en via een tracking device op zijn telefoon volgt ze zijn doen en laten en kan ze ongemerkt dichter bij hem en zijn vriend(inn)en komen.

Het thrillerelement is weliswaar aanwezig in dit vlot geschreven verhaal, maar het is ook een studie over hoe een obsessie zich ontwikkelt. Met name omdat we meer over het verleden van Juliette horen en over hoe het komt dat ze zich zo gedraagt.

Een licht spannend boek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *