Boekenblog

De stille huisgenoot - Clémence Michallon

De stille huisgenoot – Clémence Michallon

De stille huisgenoot is een beklemmende thriller over een vrouw die door een seriemoordenaar gevangen wordt gehouden. Rachel wordt vastgehouden in de schuur van seriemoordenaar Aidan Thomas, die bekendstaat als een hardwerkende echtgenoot en vader. Na de dood van zijn vrouw verhuist Aiden met zijn dochter en neemt hij Rachel mee.

Achterflap

Je wacht al heel lang op het moment dat hij een fout maakt en je kunt ontsnappen. Dat moment is nu.

Aidan Thomas is een hardwerkende echtgenoot en vader, en een gerespecteerd lid van het dorp waar hij woont. Hij is ook een seriemoordenaar die acht vrouwen heeft vermoord. En er is nog een negende slachtoffer, een vrouw die hij de naam Rachel heeft gegeven en die hij gevangenhoudt in de schuur achter zijn huis.

Als Aidans vrouw overlijdt moeten hij en zijn dertienjarige dochter Cecilia verhuizen, naar een woning zonder schuur. Hij besluit een gewaagde stap te zetten: hij neemt Rachel mee en stelt haar aan zijn dochter voor als een familievriendin die een onderkomen nodig heeft.

Rachel weet dat er overal camera’s hangen, dat hij het meteen zal weten als ze een poging doet om te ontsnappen en dat niemand zal geloven dat deze ogenschijnlijk perfecte man in werkelijkheid een monster is. Maar ze moet het proberen. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor zijn dochter, en voor de jonge vrouw die duidelijk verliefd op hem is geworden en toenadering zoekt…

Boekrecensie De stille huisgenoot

Clémence Michallon is journaliste, ze schrijft voor The Independent over onder andere true crime en literatuur. Haar kennis van true crime heeft ze duidelijk verwerkt in haar debuutthriller De stille huisgenoot.

Het resultaat is een bijzondere, zeer originele thriller. Deels is de originaliteit toe te schrijven aan de vorm van het verhaal. Het boek bestaat uit drie delen, die elk een ander perspectief bieden op de situatie.

Het eerste deel is geschreven vanuit het oogpunt van Rachel, die probeert te overleven en te ontsnappen. Het tweede deel is geschreven vanuit het oogpunt van Aidan, die zijn geheim probeert te bewaren en zijn dochter te beschermen. Het derde deel is geschreven vanuit het oogpunt van Cecilia, de dochter van Aidan, die zich afvraagt wie de vrouw is die bij hen woont.

De stille huisgenoot is een spannend en psychologisch boek, dat de lezer laat meeleven met de personages en hun dilemma’s. Het boek stelt ook vragen over de aard van het kwaad, de rol van de media en de invloed van het verleden. Het boek is vlot geschreven, met een goede balans tussen actie en introspectie. Het boek houdt de lezer in zijn greep tot het einde, dat zowel verrassend als bevredigend is.

De stille huisgenoot is een indrukwekkend debuut van Clémence Michallon, die laat zien dat ze een talent heeft voor het schrijven van thrillers. Het is een boek dat je niet snel zult vergeten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *