Boekenblog

De tweede stem - Elin Meijnen

De tweede stem – Elin Meijnen

Als je nu graag leest of niet, of je wil eens een dun boek lezen tussen alle dikke boeken door, of je wil gewoon een fantastisch verhaal lezen, dan is De tweede stem zeker een aanrader!

Achterflap

Mette is blij en vooral opgelucht dat ze ervoor heeft gekozen om van school te wisselen. Alles is hier anders; de leerlingen, de lokalen en – het allerbelangrijkste – de docenten. Met haar zangtalent weet ze de hoofdrol in de schoolmusical te bemachtigen, waar ze haar nieuwe beste vriend Eddy ontmoet en de nogal directe scriptschrijver Flo.

Hier weet niemand wat er vroeger is gebeurd. Dat heeft ook niet, want Mette wil er nooit meer aan denken. Totdat de komst van een nieuwe docent alles verandert. Mette dacht dat ze het verleden achter zich had gelaten, maar kan dat eigenlijk wel?

Boekrecensie De tweede stem

Er zijn een heleboel middelbarescholieren die graag willen lezen, maar schrikken van een dik boek. Speciaal voor deze lezers komt Blossom Books met korte, toegankelijk geschreven novelles: de BLOSSOM BOOKS SHORTIES.

Heel leuk initiatief!

Het boek is niet alleen dun en toegankelijk, het leest ook nog eens supervlot. Als je even goed doorleest, heb je het makkelijk in één dag uit.

Natuurlijk is het ook belangrijk om wat inhoud te hebben. Je zou denken dat dat in een kort(er) boek moeilijk is. Maar dat gaat zeker niet op voor De tweede stem.

Dit boek gaat over Mette. Ze verandert van school omdat ze strubbelingen hadden met een leerkracht. Op haar nieuwe school krijgt ze de hoofdrol in de schoolmusical en maakt daar nieuwe vrienden, Eddy en Flo. Maar dan krijgt de musical een nieuwe zangdocent…

Mette komt in aanraking met verschillende belangrijke thema’s van jongeren, zoals grensoverschrijdend gedrag, seksualiteit en gescheiden ouders. Veel jongeren hebben baat bij het lezen over die thema’s, omdat er herkenbaarheid is en ook oplossingen aan bod komen. Ondanks dat er zwaardere thema’s in het boek zitten, is het echt geen zwaar boek om te lezen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *