Boekenblog

De verdwenen stad - Camille Sten

De verdwenen stad – Camilla Sten

In De verdwenen stad van Camilla Sten gaat Alice op zoek naar antwoorden. Alice is, al sinds ze weet dat haar oma haar hele familie daarbij heeft verloren, geïntrigeerd door deze gebeurtenis.

Achterflap

Een klein Zweeds dorp in de jaren vijftig komt groot in het nieuws als de hele populatie van de stad zonder één aanwijzing verdwijnt. Het mysterie wordt niet opgelost en al snel raakt de gebeurtenis in vergetelheid.

Alice groeit op met een fascinatie voor deze wonderlijke gebeurtenis uit het verleden. Haar grootmoeder heeft haar het verhaal verteld. Zij verloor haar hele familie tijdens deze onverklaarbare verdwijning.

Als Alice volwassen is, verzamelt ze een groep vrienden met wie ze een documentaire over dit fenomeen wil maken. Met als doel: voor eens en altijd uitzoeken wat er echt is gebeurd.

De groep vrienden is de eerste in vijftig jaar die deze vreemde “dodenstad’ bezoekt. Al beginnen ze daaraan te twijfelen als zeer eenmaal zijn.

Boekrecensie De verdwenen stad

De verdwenen Stad is een mysterieuze en spannende thriller. Camilla Sten bouwt de spanning langzaam op door telkens een stukje van het heden en van het verleden prijs te geven. Het verleden wordt gedeeltelijk verteld door middel van brieven.

Zowel de personages in het verleden als in het heden zijn goed neergezet. De onderlinge relaties zijn interessant. Ook daar heeft Camilla Sten spanning in weten te leggen. Je merkt dat er iets broeit tussen een aantal personages, maar de lezer krijgt de informatie hierover maar mondjesmaat toevertrouwd. Deze, soms, onduidelijke onderlinge verhoudingen, zijn een goede aanvulling op de toch al raadselachtige sfeer van het verhaal.

Al met al een ijzersterke thriller die je op het puntje van je stoel, bed, bank laat zitten tot de laatste zin.


Zelf genieten van dit heerlijke boek?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *