Boekenblog

De verlaten troon (Alexanders erfenis) - Robbert Fabbri

De verlaten troon (Alexanders erfenis) – Robbert Fabbri

Topauteur Robert Fabbri werd bekend met zijn enorm succesvolle Vespasianus-serie. Zijn filmische stijl en zinderende spanning doen lezers denken aan Game of Thrones. De Alexander-serie is net zo monumentaal, bruut en bloedstollend!

Achterflap

In De verlaten troon, het derde deel in de Alexanders erfenis-serie van bestsellerauteur Robert Fabbri, blijkt dat Alexander de Grote niet plotseling is gestorven, maar meedogenloos is vermoord. De vraag is: wie is de moordenaar? Terwijl zijn volgelingen worstelen om de macht in eigen hand te houden, worden vriendschap, familiebanden en politieke loyaliteit flink op de proef gesteld.

Nooit eerder werd het westen zo geplaagd door chaos en bedreiging voor de beschaving. Levens, steden en legers worden stuk voor stuk vernietigd door wraakzuchtige aanstaande koningen. Of koninginnen. Zou een huwelijk de enige oplossing kunnen zijn om harmonie in het Rijk te brengen?

De Alexanders erfenis-serie is net zo monumentaal, bruut en bloedstollend als de Vespasianus-serie, waar Robert Fabbri eerder al veel lezers op het puntje van hun stoel liet zitten. Zijn filmische stijl en zinderende spanning doen denken aan series als Game of Thrones.

Boekrecensie De verlaten troon (Alexanders erfenis)

Dit is een solide voortzetting van de serie, hoewel er voor de gevestigde lezers weinig nieuws is: de personages gaan door op de ingeslagen weg, hoewel natuurlijk nog te bezien valt hoe elk van hen precies aan zijn einde komt.

Hij slaagt er zeker opnieuw in om van bladzijde tot bladzijde de lezer mee te slepen. Alle zintuigen worden geactiveerd door het landschap, de omgevingen en de symfonie van de strijd om de macht onder de Diadochi.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *