Boekenblog

De vijf die blijven - Holly Jackson

De vijf die blijven – Holly Jackson

In “De vijf die blijven” van Holly Jackson worden zes vrienden tijdens hun voorjaarsvakantie geconfronteerd met een angstaanjagende situatie wanneer hun camper tot stilstand komt en ze onder vuur komen te liggen van een scherpschutter.

Geheimen komen aan het licht en een dodelijke spanning vult de lucht terwijl ze wanhopig op zoek gaan naar hulp. Maar niet iedereen zal deze nacht overleven…

Achterflap

Acht uur. Zes vrienden. Vijf blijven in leven.

De achttienjarige Red en haar vrienden gaan op voorjaarsvakantie naar de kust. Hun camper zit vol en de stemming zit er goed in. Totdat de camper op mysterieuze wijze opeens tot stilstand komt in niemandsland. Terwijl de wielen een voor een kapot worden geschoten, beseft de groep dat er geen sprake is van een ongeluk. Er zit een scherpschutter daarbuiten, en hij heeft het op een van hen gemunt. Iemand uit de groep heeft namelijk een geheim waar de schutter een moord voor zou plegen.

Het is het begin van een kat- en muisspel waarin de zes vrienden wanhopig op zoek gaan naar hulp. Verborgen geheimen komen aan het licht en er heerst een dodelijke spanning binnen de groep. Er is maar één ding zeker. Niet iedereen zal deze nacht overleven…

Bloedstollende misdaadthriller van de auteur van de veelgeprezen Moordgids-trilogie.

Boekrecensie De vijf die blijven

Holly Jackson levert opnieuw een bloedstollende misdaadthriller af die de lezer van begin tot eind in zijn greep houdt. Het kat-en-muisspel tussen de personages is meesterlijk uitgewerkt, en de onthullingen zorgen voor verrassende plotwendingen. Jackson weet de onderlinge dynamiek van de groep geloofwaardig en intrigerend neer te zetten.

De spanning is voelbaar op elke pagina, en de schrijfstijl van Jackson is vlot en meeslepend. De mix van een beklemmende setting, verborgen geheimen en een race tegen de klok maken “De vijf die blijven” een thriller die je niet kunt wegleggen. Een absolute aanrader voor liefhebbers van zenuwslopende psychologische thrillers en spannende verhalen met een twist.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *