Boekenblog

De weduwen - Pascal Engman

De weduwen – Pascal Engman

Wat spannend. Onverwachte wendingen en eindes van eerdere verhalen, vermengd met een actueel onderwerp (terrorisme) en spanning op hoog niveau.

Achterflap

In een park in Stockholm worden twee lichamen ontdekt. Het ene is van een politieagent, het andere van een jonge vrouw die niet geïdentificeerd kan worden. Omdat de politie gelooft dat de dood van de vrouw, hoe tragisch ook, niets meer is dan nevenschade, concentreren ze zich op de moord op de agent.

Rechercheur Vanessa Frank onderzoekt echter een andere insteek, en dat brengt haar op het spoor van een terroristische organisatie. Terwijl Vanessa steeds dieper afdaalt in de schaduwen waarin deze organisatie zich ophoudt, neemt de angst voor een aanslag toe. Kan ze het plan van de terroristen op tijd ontrafelen en een ramp voorkomen?

De weduwen laat zien hoe verwoestend de gevolgen kunnen zijn als de verbindende kracht van verdriet en rouw wordt omgezet in een nietsontziende honger naar wraak.

Boekrecensie De weduwen

Het thema draait deze keer om terrorisme in Zweden en IS, met veel aandacht voor slapende cellen die zich in de samenleving schuilhouden en klaar staan om toe te slaan, en hoe wanhopig moeilijk het is om ze op te sporen.

Het is spannend dat het boek ons ook hun perspectief laat volgen, en het wordt als een tenniswedstrijd waarbij het perspectief heen en weer schuift tussen de “slechteriken” en de “goeden” helemaal tot het spannende crescendo aan het eind, wat echt drama van hoog niveau oplevert.

Uitstekende entertainment lectuur!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *