Boekenblog

De zeven zussen - Lucinda Riley

De zeven zussen – Lucinda Riley

Toen ik het boek in m’n handen kreeg, wist ik niet goed wat te verwachten. Het is een dikke klepper (616 bladzijden) met een niet veelzeggende cover. De lat lag wel al hoog, doordat er ‘internationale bestseller’ op stond! Dus, met veel nieuwsgierigheid en hoge verwachtingen, begon ik aan het eerste boek van de zeven zussen…

De achterflap

Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst.

Maia’s verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld én de glamour van de jaren twintig in Parijs.

Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen?

De zeven zussen is het eerste deel uit een zevendelige serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent.

…, maar ik begrijp ook dat je mooie vogels niet in een kooi moet opsluiten. Als je van ze houdt, moet je ze vrijlaten om te vliegen.

Boekrecensie De Zeven Zussen

Laat ik beginnen met te zeggen dat ik enorm genoten heb van het lezen van dit boek. Ondanks dat het een dik boek is, ben je er zo doorheen.

Het verhaal start met de kennismaking van de Zeven Zussen. Je leert al onmiddellijk dat ze elk hun eigen karakter hebben en stiekem denk je al na over hoe het verhaal van de anderen zal lopen. Maar dit boek gaat over de oudste zus Maia. Zij onderneemt de zoektocht naar haar afkomst en biologische ouders.

Maar het verhaal gaat niet enkel over Maia en haar zoektocht. We leren zelf ook de familiegeschiedenis van Maia. We volgen haar overgrootmoeder op haar avonturen in Rio én Parijs. En ja, alle clichés komen aan bod: liefde, hartstocht, verdriet en verplichtingen. Maar op een manier gebracht dat het je ook écht raakt.

Jawel, af en te prikten er tranen achter m’n ogen…

De schrijfster weet ook op een slimme manier het verhaal van de overgrootmoeder over te brengen op de situatie waar Maia in verkeert. Herkenbaar, maar misschien wel met een andere en betere afloop?

Op het einde van het boek krijg je ook al een tipje van de sluier van het verhaal van de tweede zus, Ally. Dat lees je in ‘De Zeven Zussen – Storm‘.


Zelf genieten van dit heerlijke boek?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *