Boekenblog

De zeven zussen schaduw

De zeven zussen: Schaduw – Lucinda Riley

Deze 7-delige serie over de zussen D’apliese is heerlijk geschreven. Ook ‘De Zeven Zussen: Schaduw’ las ik in één ruk uit. Je blijft nieuwsgierig en de schrijfster houdt het interessant. Wat fijn is, is dat elk boek zelfstandig te lezen is, met zijn eigen verhaallijn. Toch lees ik deze serie in chronologische volgorde van uitgave, van de oudste zus naar de jongste. Benieuwd naar het vierde deel!

Meer over ‘De Zeven Zussen’ deel 1 >

Meer over ‘De Zeven Zussen: Storm’ deel 2 >

Achterflap

Star D’Aplièse staat op een keerpunt in haar leven. Na de dood van haar vader, heeft ook zij net als haar zussen, de opdracht gekregen op zoek te gaan naar haar afkomst. Er is alleen één ding dat haar tegenhoudt: haar zusje CeCe, waar ze alles mee deelt.

Als ze uiteindelijk met lichte tegenzin naar Londen vertrekt, gaat een nieuwe wereld voor haar open. Daar ontdekt Star het bestaan Flore MacNichol, een onafhankelijke, geëmancipeerde vrouw die honderd jaar geleden leefde en die na haar jeugd op het Engelse platteland naar het bruisende Londen vertrok.

Ze maakte daar kennis met nieuwe idealen en tradities en vond de ruimte om haar identiteit te ontplooien. Zal Star in Londen eenzelfde transformatie doormaken en eindelijk uit de schaduw van haar zusje kunnen stappen?

Boekrecensie De Zeven Zussen: Schaduw

Star (27) is een verlegen onzekere vrouw die samenwoont met haar zusje CeCe. Wanneer CeCe een nieuw appartement in Londen wil kopen, is voor Star de tijd rijp om op eigen benen te gaan staan.

Star en CeCe zijn, net als hun vijf zusjes, adoptiefkinderen van de rijke Pa Salt die de baby’s vanuit alle hoeken van de wereld naar zijn huis aan het Meer van Genève heeft gehaald. Na de dood van Pa ontvangt elk van zijn dochters een envelop met daarin aanwijzingen over hun afkomst.

Ook Star gaat op zoek naar haar roots en dit brengt haar naar een boekwinkel in hartje Londen, waar ze gaat werken.

Daar hoort ze meer feiten over haar familieverleden die leiden naar high society kringen in Londen, het charmante Lake District en historische figuren zoals Alice Keppel en Beatrix Potter.

Het is een complexe familieroman met glamour, geheimen, romantiek en verrassende wendingen. De sympathieke personages vertonen echte emoties en het boeiende verhaal geeft een sfeervolle indruk van de countryside. De zeven zussen: Schaduw is het derde deel van “De zeven zussen-serie’, genoemd naar de zeven sterren van de Pleiaden.


Zelf eens lezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *