Boekenblog

de zeven zussen storm - lucinda riley

De zeven zussen: Storm – Lucinda Riley

Nadat ik het eerste deel van de reeks uit had, kon ik niet wachten op het vervolg. Want het eerste boek eindigde met het begin van het vervolg… In het tweede deel van ‘De Zeven Zussen’ volgen we Ally in haar zoektocht naar haar afkomst. En Ally ontdekte veel meer dan waar ze vandaan kwam, maar ook waar ze naartoe wil…

De achterflap

Ally D’Aplièses zeilvakantie is bijna ten einde als ze bericht krijgt over de plotselinge dood van haar vader. Zo snel ze kan vliegt ze naar huis om samen met haar zussen hun vaders testament te openen. Voor ieder van hen is er een brief met een mysterieuze opdracht: ze moeten op zoek naar hun ware afkomst.

Na een traumatische ervaring op zee keert Ally kort daarna de zeilwereld de rug toe en besluit haar vaders opdracht uit te voeren. Het voert haar naar Noorwegen, naar de onbekende zangeres Anna Landvik, die honderd jaar eerder als eerste het stuk ‘Peer Gynt’ van Grieg opvoerde. Hoe meer Ally over haar verleden te weten komt, hoe meer vragen er ontstaan. Wat probeert haar vader haar duidelijk te maken? En wie was hij echt?

Denk erom, iemand heeft ooit gezegd dat het leven je nooit meer geeft dan je aankunt.

Boekrecensie De Zeven Zussen: Storm

De sticker op de kaft van het boek liegt niet. Het boek leest, net zoals het eerste deel, als een trein. Hoewel we ons meer op een zeilboot bevinden. Want Ally is een fervent zeilster. Het is ook daar dat ze, na het overlijden van haar adoptievader, echte liefde leert kennen.

Maar opnieuw stond het geluk niet aan de zijde van Ally. En toen besliste ze om de zoektocht naar haar afkomst te ondernemen.

Die zoektocht bracht haar in Noorwegen en leerde haar een stuk van de muziekgeschiedenis. Want hoewel Ally een fervent en zeer goede zeilster is, heeft muziek ook niet vele geheimen voor haar. En die muziek zou haar wel eens heel dicht bij haar afkomst kunnen brengen!

Opnieuw weer Lucinda Riley de lezer te ontroeren. Het boek verveelt niet, doordat er twee verhaallijnen in lopen. Dat van de betovergrootouders van Ally, en dat van haarzelf.

Nu is het uitkijken naar de derde deel ‘De Zeven Zussen: Schaduw’. Daarin zal Star vermoedelijk haar zoektocht aanvatten.


Zelf genieten van dit heerlijke boek?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *