Boekenblog

De zeven zussen: zon - Lucinda Riley

De zeven zussen: zon – Lucinda Riley

Na lang wachten is dan eindelijk deel 6 uitgekomen van de Zeven Zussen. Wat is dit, net zoals de vorige boeken, een heerlijk boek. Als je eenmaal bent begonnen, heel moeilijk weg te leggen. Je bent gewaarschuwd!

Achterflap

Electra heeft het allemaal voor elkaar: ze is bloedmooi, schatrijk en wereldberoemd. Maar achter dit perfecte plaatje gaat een kwetsbare jonge vrouw schuil, die de oplossing voor haar problemen zoekt in drank en drugs. Electra heeft, anders dan haar zussen, geen behoefte om te weten waar ze vandaan komt. Totdat ze een bijzondere brief ontvangt…

Zon brengt de lezer van het bruisende, chaotische Manhattan naar de prachtige, uitgestrekte vlaktes van Kenia. Kan de zoektocht naar haar verleden Electra helpen haar problemen het hoofd te bieden?

Boekrecensie De zeven zussen: zon

In de serie van De Zeven Zussen, wordt in elk boek een van de zussen belicht. De zussen zijn geadopteerd door pa Salt. Na zijn overlijden laat hij aan zijn geadopteerde dochters een brief na met aanwijzingen over hun afkomst.

In dit boek Zon, opent zijn jongste dochter Electra haar brief. Electra is een bloedmooie vrouw, een wereldberoemd fotomodel en super rijk. Echter de keerzijde is dat zij verslaafd is aan drank en cocaïne.

Tijdens haar rehab ontmoet ze Vanessa en Miles. Door hen besluit ze haar glamour leven om te gooien.

Van haar grootmoeder ontvangt ze een brief. Door dit contact verneemt ze over haar roots.

Lucinda weet ook in dit boek de omgeving waar het verhaal zich afspeelt beeldend te beschrijven. In al haar boeken komt een geschiedenis element naar voren, ook in dit boek. Hierin wordt de segregratie in Amerika in de jaren ’60 beschreven.

Van de Zeven Zussen reeks vond ik dit het minste boek. Misschien ook omdat voor mij de emancipatie van de negro-African in Amerika een uitgekauwd onderwerp is. Het was niets nieuws wat werd beschreven in tegenstelling tot haar andere boeken (Bouw van het Christus beeld in Rio, de componist Grieg e.d.)

De 636 bladzijden lazen wel vlot. En zo kijk ik uit naar het volgende boek in de reeks van de Zeven Zussen. Want waar is zus nummer 7?


Zelf genieten van dit heerlijke boek?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *