Boekenblog

Deadline - Anthony McCarten

Deadline – Anthony McCarten

Deadline is een thriller die zich afspeelt in de Verenigde Staten en volgt tien kandidaten die dertig dagen uit handen van de opsporingsdiensten moeten blijven om drie miljoen dollar te winnen. Het verhaal draait om de zoektocht naar Kaitlin, een bibliothecaris en een van de kandidaten, die als eerste gevonden dreigt te worden.

Achterflap

In de thriller Deadline van scenarist Anthony McCarten, bekend van gerenommeerde films als Bohemian Rapsody, The Theory of Everything en Darkest Hour, krijgen tien kandidaten een uitdaging met een torenhoge inzet: ze krijgen op een afgesproken tijdstip twee uur de tijd om van de aardbodem te verdwijnen. Als het ze lukt om dertig dagen uit handen van de geavanceerde opsporingsteams te blijven, winnen ze drie miljoen dollar.

Cy Baxter is een techgenie, die samen met de CIA de ultieme spionagesoftware heeft gecreëerd, waarmee iedereen overal ter wereld opgespoord kan worden. Dit is zijn ultieme kans om te bewijzen dat hij iets unieks heeft gemaakt – en om steenrijk te worden.

Kaitlin is een bescheiden bibliothecaris en een van de kandidaten. Ze lijkt geen partij voor Cy en zijn teams, maar overtreft alle verwachtingen met haar effectieve tactieken om uit beeld te blijven. Maar voor hoelang? Want haar redenen om mee te doen zijn persoonlijker dan iemand ooit had kunnen bedenken…

Boekrecensie Deadline

Anthony McCarten weet het verhaal zorgvuldig op te bouwen en weet de spanning steeds verder op te voeren. De personages zijn goed uitgewerkt en weten de lezer te boeien.

Vooral de relatie tussen Kaitlin en de andere kandidaten is interessant en ontroerend.

McCarten weet de sfeer van de Verenigde Staten goed te vangen en weet de lezer mee te nemen in het verhaal.

Deadline is een boek dat je niet meer weg wilt leggen en dat je nog lang bijblijft. Het is een aanrader voor liefhebbers van spannende romans en thrillers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *