Boekenblog

Dickens' Kerstverhaal - Merel Leene

Dickens’ Kerstverhaal – Merel Leene

Dickens’ Kerstverhaal in de unieke editie van Blossom Books Wereldklassiekers is een boek (en verhaal) dat niet mag ontbreken in je boekenkast. Ideaal om te lezen tijdens de kerstperiode!

Achterflap

Op 24 december 1843 verscheen de allereerste druk van Dickens’ A Christmas Carol in Prose, en alle 6.000 exemplaren waren diezelfde avond nog uitverkocht. Sinds die tijd is het spookverhaal over de gierige zakenman Ebenezer Scrooge altijd een klassieker gebleven.

Dickens’ Kerstverhaal maakt deel uit van de Blossom Books Wereldklassiekers en is herteld door Merel Leene en ge├»llustreerd door Sophie Pluim.

Boekrecensie Dickens’ Kerstverhaal

Dat het in 2020 een bijzondere kerst zou worden, dat wisten we wel al een tijdje op voorhand. Corona strooide roet in het eten om kerst gezellig samen met familie en vrienden te vieren. Langs de andere kant zorgde het er ook voor dat we meer genoten van intiem samenzijn met je partner/gezin.

En dat Blossom Books dan nog eens met een bijzondere uitgave kwam van ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens, maakte de gezelligheid compleet en zorgde voor een positieve noot in deze warrige periode.

Eerlijk gezegd had ik al veel over het verhaal gehoord, maar nog nooit iets van gelezen, of gezien. Het oorspronkelijke verhaal kwam uit in 1843. En je merkt wel dat Merel Leende wat zaken getuned heeft om het in de huidige tijdsgeest te doen passen.

Het verhaal leest zeer vlot. En als je twijfelt welk boek het beste is om tijdens de kerstperiode te lezen, dan kan ik je dit wel aanraden.

Niet enkel het verhaal, maar ook de prachtige illustraties dompelen je onder in de unieke sfeer die kerst is.

Ik heb er zeer hard van genoten!


Zelf het boek lezen?

Ook verkrijgbaar en bestelbaar bij je lokale boekhandel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *