Boekenblog

Diepe gronden - Nicolet Steemers

Diepe gronden – Nicolet Steemers

Wanneer Gabi spoorloos verdwijnt tijdens een wandeltocht in de Karpaten, worden Laura en Martine gedwongen om hun weg te vinden in een onherbergzaam landschap. In deze beklemmende thriller volgt een strijd om te overleven, waarbij niet alleen de fysieke obstakels zorgen baren.

Achterflap

Als Laura na achttien jaar weer contact krijgt met haar Roemeense jeugdvriendin Gabi is ze opgetogen, en ze gaat dan ook graag in op haar uitnodiging om die zomer langs te komen in Roemenië. Het plan is om onder andere een paar dagen te wandelen in het ruige berggebied van de Karpaten, en Gabi heeft er geen bezwaar tegen dat Laura het reisgezelschap uitbreidt met Martine, een vrouw uit haar vriendenkring.

De eerste dag en avond verlopen volgens plan, maar de volgende ochtend is Gabi ineens spoorloos verdwenen. Is ze uit vrije wil zonder een woord vertrokken? Of is er iets met haar gebeurd?

Al snel blijkt dat Laura en Martine op eigen houtje de bewoonde wereld moeten zien te bereiken, maar helaas is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Ze krijgen te maken met voedsel- en watertekort en onaangename ontmoetingen in de wildernis. Gaandeweg raken ze lelijk de weg kwijt, en niet alleen in letterlijke zin…

Boekrecensie Diepe gronden

Laura’s hernieuwde vriendschap met Gabi neemt een angstaanjagende wending in “Diepe gronden” van Nicolet Steemers. Wanneer Gabi spoorloos verdwijnt tijdens een wandeltocht in de Karpaten, worden Laura en Martine gedwongen om hun weg te vinden in een onherbergzaam landschap. In deze beklemmende thriller volgt een strijd om te overleven, waarbij niet alleen de fysieke obstakels zorgen baren.

Steemers weet met haar gedetailleerde schrijfstijl en beeldende beschrijvingen de lezer diep in het verhaal te trekken. De onzekerheid over Gabi’s verdwijning en de groeiende wanhoop van Laura en Martine zorgen voor een constante spanning. De worstelingen waarmee de hoofdpersonages geconfronteerd worden, van voedsel- en watertekort tot onaangename ontmoetingen, voelen authentiek en beklemmend aan.

Hoewel sommige plotwendingen enigszins voorspelbaar zijn, weet Steemers met haar sterke karakterontwikkeling en emotionele diepgang te verrassen. “Diepe gronden” is een meeslepende pageturner die de lezer van begin tot eind in zijn greep houdt en tegelijkertijd reflecteert op de donkere kanten van menselijke relaties en de kwetsbaarheid van vriendschap.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *